субота, 8 серпня 2020 р.

Смачна субота. Страви з баклажанів.


Сезон баклажанів у розпалі. Баклажан – це рослина, що  має високу концентрацію поживних речовин. Його регулярне споживання сприяє покращенню здоров’я,  зменшенню симптомів раку, зниженню ваги тіла та діє з користю проти старіння. Тож їжте більше баклажанів, та  готуйте смачні і корисні страви за рецептами, що ми вам сьогодні підібрали.

Міні-піца з баклажанів

Інгредієнти

баклажан — 1 шт
сіль — 0,5 ч ложечки
базилік (свіжий) — кілька гілочок
олія — 1 ст ложка
сир твердий — 100 гр
часник — 2 зубчики
помідор  — 1 штука
прованські трави — 0,5  ч ложечки
Спосіб приготування
Баклажан ретельно вимити нарізати його  кільцями приблизно по 1 см і посолити.
Часник дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору, потім покладіть  туди дрібно нарізану зелень базиліка і нарізаний кубиками помідор. Тушкуйте до готовності.
Баклажани викладіть на деко, зверху посипте прованськими травами і запікайте 20 хвилин. Через 20 хвилин покладіть зверху на баклажани помідори з часником, а зверху посипте сиром і запікайте  в духовці ще 5- 10 хвилин.

Відбивні з баклажанів

Інгредієнти:
баклажан — 2 шт.
яйця — 3 шт.
борошно
панірувальні сухарі
сіль
перець
олія
Спосіб приготування:
Баклажани очищаємо від шкірки та нарізаємо вздовж плода на тонкі скибочки. Солимо і залишаємо на 10 хвилин, щоб  пустили сік. Злегка відбиваємо кожний шматочок баклажан. В окремій мисці збиваємо яйця, солимо і перчимо.
Кожен шматочок обвалюємо спочатку в борошні, потім в яйці та панірувальних сухарях.
Викладаємо на розігріту сковороду з соняшниковою олією.
Обсмажуємо з двох сторін до рум'яної скоринки. Викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Фаршировані баклажани
Інгредієнти:

баклажани — 600 гр
куряча грудинка — 270 гр
морква — 60 г
цибуля — 25 гр
томати — 400 гр
сир напівтвердий маложирний — 100 гр
яйця — 2 шт
Спосіб приготування:
Баклажани розрізаємо на 2 половинки, вирізаємо серединки.
Пасируємо моркву, цибулю і четверту частину  подрібнених серединок баклажанів.
Готуємо фарш: подрібнюємо курячу грудку, добавляємо овочі і яйця.
Фаршируємо баклажани, викладаємо на деко, зверху кладемо кружечки помідор.
Посипаємо тертим сиром.
Запікаємо при 180 протягом 30-40 хвилин.

Баклажани по-домашньому
Інгредієнти:
баклажан – 2 шт;
 цибуля – 1 шт
 морква – 1 шт
 болгарський перець – 1 шт
 часник – 2 зубчики
 зелень
коріандр сушений
сіль - 1/2 ч ложки
цукор – 1  ч ложка
оцет 6% - 1 ст ложка
олія
Спосіб приготування:
Баклажани миємо, нарізаємо їх півкільцями товщиною до 1 сантиметра. Обсмажуємо до готовності в невеликій кількості олії.
Очищаємо цибулину середнього розміру і нарізаємо її невеликими кубиками.
Солодкий болгарський перець,  нарізаємо невеликою тонкою соломкою. Велику моркву, очищену і промиту, натираємо на крупній тертці. Зубчики часнику рубаємо ножем на маленькі шматочки. Обсмажуємо цибулю до легкого золотистого кольору.  Потім додаємо моркву і перець, злегка обсмажуємо.
Тушковані овочі перекладаємо в миску. Додаємо туди ж баклажани, часник, сіль, цукор, мелений коріандр, гострий перець. Додаємо трохи рубаної зелені і вливаємо оцет.  Все добре перемішуємо і даємо час настоятися: чим більше, тим краще.