Сезон баклажанів у розпалі. Баклажан – це рослина, що
має високу концентрацію поживних речовин. Його регулярне споживання
сприяє покращенню здоров’я, зменшенню симптомів раку, зниженню ваги тіла
та діє з користю проти
старіння. Тож їжте більше баклажанів, та готуйте смачні і корисні
страви за рецептами, що ми вам сьогодні
підібрали.
Міні-піца з баклажанів
Інгредієнти
баклажан — 1 шт
сіль — 0,5 ч ложечки
базилік (свіжий) — кілька гілочок
олія — 1 ст ложка
сир твердий — 100 гр
часник — 2 зубчики
помідор — 1 штука
прованські трави — 0,5 ч ложечки
Спосіб приготування
Баклажан ретельно вимити, нарізати його кільцями приблизно по 1 см і посолити.
Часник дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору, потім покладіть туди дрібно нарізану зелень базиліка і нарізаний кубиками помідор. Тушкуйте до готовності.
Баклажани викладіть на деко, зверху посипте прованськими травами і запікайте 20 хвилин. Через 20 хвилин покладіть зверху на баклажани помідори з часником, а зверху посипте сиром і запікайте в духовці ще 5- 10 хвилин.
Відбивні з баклажанів
Інгредієнти:
баклажан — 2 шт.
яйця — 3
шт.
борошно
панірувальні
сухарі
сіль
перець
олія
Спосіб приготування:
Баклажани очищаємо від шкірки та нарізаємо вздовж плода на тонкі скибочки. Солимо і
залишаємо на 10 хвилин, щоб пустили сік. Злегка відбиваємо кожний шматочок
баклажан. В окремій мисці збиваємо яйця, солимо і перчимо.
Кожен шматочок обвалюємо спочатку в борошні, потім в яйці та
панірувальних сухарях.
Викладаємо на розігріту сковороду з соняшниковою олією.
Обсмажуємо з двох сторін до рум'яної скоринки. Викладаємо на
паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
Фаршировані баклажани
Інгредієнти:
баклажани — 600
гр
морква — 60 г
цибуля — 25 гр
томати — 400 гр
сир напівтвердий
маложирний — 100 гр
яйця — 2 шт
Спосіб приготування:
Баклажани розрізаємо на 2 половинки, вирізаємо серединки.
Пасируємо моркву, цибулю і четверту частину подрібнених
серединок баклажанів.
Готуємо фарш: подрібнюємо курячу грудку, добавляємо овочі і
яйця.
Фаршируємо баклажани, викладаємо на деко, зверху кладемо
кружечки помідор.
Посипаємо тертим сиром.
Запікаємо при 180 протягом 30-40 хвилин.
Баклажани по-домашньому
Інгредієнти:
баклажан – 2 шт;
цибуля – 1 шт
морква – 1 шт
болгарський перець – 1 шт
часник – 2 зубчики
зелень
коріандр сушений
сіль - 1/2
ч ложки
цукор – 1 ч ложка
оцет 6% - 1
ст ложка
олія
Спосіб приготування:
Баклажани миємо,
нарізаємо їх півкільцями товщиною до 1 сантиметра .
Обсмажуємо до готовності в невеликій кількості олії.
Очищаємо
цибулину середнього розміру і нарізаємо її невеликими кубиками.
Солодкий болгарський перець, нарізаємо невеликою тонкою соломкою. Велику
моркву, очищену і промиту, натираємо на крупній тертці. Зубчики часнику рубаємо
ножем на маленькі шматочки. Обсмажуємо цибулю до легкого золотистого кольору. Потім додаємо моркву і перець, злегка
обсмажуємо.
Тушковані овочі перекладаємо в миску. Додаємо туди ж баклажани, часник, сіль, цукор, мелений
коріандр, гострий перець. Додаємо трохи рубаної зелені і вливаємо оцет. Все добре перемішуємо і даємо час настоятися:
чим більше, тим краще.