неділя, 20 вересня 2020 р.

Відео і фото. Серцю не накажеш забути подвиг воїнів-визволителів

 20 вересня минуло 77 років від того далекого осіннього дня,  коли воїни 14 гвардійської механізованої, 36 гвардійської механізованої бригад, 4 гвардійського механізованого корпусу, 9 гвардійського кавалерійського полку, 151 стрілецької і 3 гвардійської стрілецької дивізії  2 гвардійської армії Південного фронту звільнили Токмак від нацистських окупантів.

День визволення Токмака завжди відзначався досить урочисто із насиченою культурно- масовою програмою. А в цьому році, у зв`язку з карантинними обмеженнями, встановленими Кабінетом Міністрів України з  метою запобігання поширенню на території гострої респіраторної хвороби COVID – 19 в місті Токмак було обмежено проведення масових заходів. Зокрема і традиційного мітингу з нагоди 77-ої  річниці визволення міста Токмак від нацистських загарбників не планувалося.

Але не дивлячись на карантинні обмеження, жителі нашого міста зібралися біля меморіалу «Книга пам’яті» токмачан, які загинули у роки Великої Вітчизняної війни. 




Міський голова Ігор Котелевський та секретар міської ради Олександр Чуб, фронтова медсестра, учасниця битви за Москву Марія Мічуріна, депутати міської ради, ветерани і представники громадськості поклали квіти до стели меморіалу та Вічного вогню.

Потім відбувся імпровізований мітинг.

Міський  голова Ігор Котелевський привітав токмачан з Днем визволення міста від нацистських окупантів, висловив найкращі побажання миру, родинного затишку і тепла. 




Присутніх на мітингу також привітали секретар міської ради Олександр Чуб, депутати міської ради Валерій Шаповал і Надія Чулакова, військовий комісар Вадим Вітер. Вони висловили  вдячноість на адресу ветеранів війни, воїнів-визволителів,  які ціною свого життя звільнили наше місто від окупантів.



Керівники міста, активісти ветеранської організації  і представники громадськості також поклали квіти до підніжжя Скорботного солдата, що стоїть біля   братської могили у міському сквері. Хвилиною мовчання  вшанували  пам'ять загиблих воїнів-визволителів Токмака.


Людмила АРМАН,

Михайло АРМАН,фото