вівторок, 26 травня 2020 р.

Добра справа нардепа. Частину депутатської зарплати – на ремонт сільського храму


25  травня в рамках робочої поїздки по Токмацькому  району народний депутат України Павло Мельник  разом з головою Токмацької райдержадміністрації Оленою Шевченко  відвідав Новопрокопівську сільську раду.


Народний обранець і очільниця району  зустрілися з Новопрокопівською сільською головою Наталією Бут, цікавилися нагальними потребами території та  життям громади в цілому. Серед нагальних проблем сільради Наталія Бут озвучила ремонт траси з Токмака на Запоріжжя через Оріхів.
Весь час автодор «латає» цю дорогу на відрізку від Токмака до Нового, а до нас ніяк не дійдуть. Тому ділянка дороги в напрямку від  Солодкої Балки – Ільченкове – Новопрокопівка яма на ямі, не проїдеш, - розповіла Новопрокопівська сільська голова Наталія Бут.
Вона також порушила питання водозабезпечення сіл, ремонту водопровідної мережі села Солодка Балка.
На що народний депутат Павло Мельник пояснив:
- Я входжу до  депутатської  групи Запорізької області і  є ініціатором того, щоб відновити програму «Питна вода». Її фінансування на державному рівні було припинено з 2015 року. Відновлення цієї програми є одним із пріоритетів моєї діяльності на благо мешканців виборчого округу а для сільських рад – шанс за кошти обласного бюджету провести ремонти сільських водоводів.
Сільська голова і староста Свято-Троїцької церкви Валентина Лобач звернулися до народного депутата з проханням допомогти громаді у ремонті храму, що є окрасою села ось  вже понад 100 років.


Оскільки церква – це культова споруда, сільська рада не може виділити кошти на її ремонт. А у громади немає коштів ( 5300 гривень за 8 годин роботи) щоб заплатити хоча б за «прокат» вишки для здійснення на висоті побілки церкви, її дзвіниці і основи куполів.
Щоб церква була побілена до свого храмового свята Трійці, що буде відзначатися у неділю, 7 червня, народний депутат Павло Мельник зазначив, що оплатить ці роботи зі  своєї депутатської зарплати.
Під час перебування на території Новопрокопівської сільської ради Павло Мельник та Олена Шевченко зупинилися біля пам’ятного знаку жителям сільради, які стали жертвами голодоморів. Також побували на братській могилі воїнів, які загинули у боях за визволення Новопрокопівки. І вшанували світлу  пам'ять воїнів-визволителів.

Михайло АРМАН,
фото автора