пʼятниця, 25 вересня 2020 р.

Ну і ну. Токмачан, хворих на COVID-19, Пологівська лікарня не прийняла на лікування. Відео і фото

 Ця інформація пролунала з вуст заступниці міського голови Токмака Наталії Мамчак на сесії Токмацької міської ради, що відбулася 24 вересня.


За словами Наталії Мамчак, протягом двох останніх тижнів у Токмаку відмічається зростання кількості хворих на COVID-19. Причому все більше з`являються пацієнти з важкою  формою хвороби, які потребують негайної госпіталізації. Донедавна ковідних токмачан без проблем  приймала Пологівська районна лікарня, що у нашому окрузі визнана опорною у лікуванні  хворих на коронавірус. Проте 23 вересня на госпіталізацію до Пологівської лікарні були направлені 2 жителі нашого міста, хворі на гостру респіраторну інфекцію, спричинену COVID-19. Але в лікарню Полог їх не поклали. Довелося везти в Оріхів.

- І справа не у ліжках. А в тому, що згідно договору, який Пологівська лікарня уклала з Національною службою здоров`я України на лікування ковідних хворих, у лікарні  має бути сформована бригада, у складі якої як мінімум повинен бути один анестезіолог. У Пологівській лікарні, як пояснив її головний лікар, вже ніким формувати такі бригади для лікування хворих на COVID-19, - розповіла Наталія Мамчак. Дивіться на цьому відео




Щоб прикрих  випадків з відмовою у госпіталізації токмачан у лікарні Полог більше не виникало, і у нас, як в Оріхові, у Токмацькій лікарні лікували хворих на коронавірус з Токмака і громади, Наталія Мамчак запропонувала депутатам   прийняти рішення. А саме КП «Токмацька багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» вжити невідкладні заходи щодо підготовки і перепрофілювання ліжок для організації надання медичної допомоги пацієнтам з гострою респіраторною інфекцією, спричиненою COVID-19. Як розповіла Наталія Мамчак, площі лікарні дозволяють це зробити,  розвести «чисту» зону і зону для лікування ковідних хворих.

Враховуючи важливість питання, депутати внесли його першим до порядку денного сесії, і після розгляду одноголосно прийняли запропоноване рішення.



Людмила АРМАН,

фото авторки