Гарбуз – такий звичний нам, українцям, це прекрасне джерело бета-каротину, вітамінів А, С та Е, антиоксидантів. Він є низькокалорійним продуктом, а отже страви з нього не нашкодять фігурі. Страви з гарбуза поживні та смачні, можуть бути як випічкою, десертом, так і основною стравою, вони не можуть не припасти до душі, варто лише раз приготувати гарбуз. Завдяки простоті процесу, приготувавши гарбуз за рецептами, що ми пропонуємо сьогодні, ви, без сумніву, забезпечите собі і своїм близьким чудовий сніданок, обід чи вечерю, а також прекрасний настрій без особливих зусиль.
Гарбузовий хліб з цибулею
Інгредієнти
250 г гарбуза
50-
350-
2 зубці часнику
7 горіхів
8 ст. ложок олії
1 ст. ложка цукру
2 цибулини
Спосіб приготування
Гарбуз відварити в 1 скл. води і пом’яти разом з юшкою товкачиком.
До борошна додати дріжджі, розтерті з цукром, гарбузове пюре, манку і сіль, насамкінець 3 ст. ложки олії. Залишити на 1 год в холодильнику під плівкою. Олію нагріти на сковорідці, додати часник і просмажити до золотого кольору, після цього часник дістати, і засмажити на цій олії порізану цибулю, до якої наприкінці додати прованські трави.
Горіхи почистити і подрібнити. Дістати тісто з холодильника і вмісити в нього цибулю і горіхи. Дати підійти тісту в теплому місці під рушником. Тісто має збільшитися вдвічі.
Форму змастити олією і посипати сухим маком, викласти тісто
і дати йому підійти. Пекти 45-55 хв.
Інгредієнти для запіканки
1 кг гарбуза
500 г сиру кисломолочного
4 яйця
2 склянки молока
1/2 склянки цукру (можна більше)
3/4 склянки манки
3 ст. ложки вершкового масла
сіль
ванілін, родзинки.
Спосіб приготування
Влити в каструлю молоко, довести до кипіння, тонкою цівкою всипати манну крупу. Готувати, помішуючи, 3 хв. Гарбуз очистити, м’якоть нарізати невеликими шматочками і підсмажити на вершковому маслі, акуратно перемішуючи, хвилин 7. Дати захолонути.Додати манну кашу, сир, яйця, цукор, сіль, ваніль, родзинки, перемішати.Розігріти духовку до 180 ° С. Підготовлену масу викласти у змащену маслом форму, поверхню розрівняти і змастити яйцем. Поставити в духовку і запікати 30 хв.Подавати зі сметаною або розтопленим шоколадом.
Інгредієнти
6 ст ложок вершкового масла
1,5 склянки цукру
3 яйця
1 склянка гарбузового пюре
250 г сиру молочнокислого
2 склянки борошна
1 чайна ложка соди
1/2 чайних ложки розпушувача для тіста
цукрова пудра
мелена кориця
тертий мускатний горіх за смаком.
Спосіб приготування
Гарбуз почистити, запекти у духовці, потім розім’яти виделкою до пюреподібного стану.
В окремій мисці вершкове
масло розтопити та охолодити, додати склянку цукру, збити до утворення
однорідної маси. Додати 2 яйця і
готове гарбузове пюре. Все добре перемішати. Окремо добре просіяти борошно, додати до нього
корицю, чайну ложку соди, мускатний горіх і пів чайної ложки розпушувача для
тіста. Отриману суміш з’єднати з яєчно-гарбузовою масою і добре перемішати. Форму з високими бортиками
змастити маслом, присипати борошном. Готове тісто вилити до неї.
Столовою ложкою викладати сирну масу на поверхню тіста окремими «острівцями» таким чином, щоб вони не з’єднувалися один із одним і були на деякій відстані. Потім за допомогою ножа або зубочистки зробити візерунки. Випікати в попередньо розігрітій до 170° духовці до готовності.
Коли гарбузовий пиріг з сиром буде готовий, вийняти його з
духовки і дати повністю охолонути у формі. Охолоджений готовий пиріг вийняти з форми, порізати на порційні
шматочки, притрусити цукровою пудрою.