У весняний період абрикосовий цвіт випромінює ніжний злегка вловимий запах. А влітку дерева радують нас солодкими плодами. Смачний, фруктово-волокнистий абрикос, що володіє терпкими нотками, є дуже корисним фруктом. А ще з нього можна приготувати чимало цікавих страв і десертів не тільки для дітей, а й для дорослих членів родини.
Курятина під абрикосовим соусом
Інгредієнти:
курячі стегенця
або стегна –
абрикос без
кісточок - 150 гр.
чорнослив –
імбир – 1
шматочок,
часник – 1 зубчик
сіль, спеції.
Натерти шматочки
курки сумішшю солі і перцю. Накрити і залишити в холодильнику на 2 години.
Нехай м'ясо промаринується. Тим часом промити чорнослив і проварити кілька
хвилин. Посмажити або запекти стегенця до повної готовності. У склянку для
блендера засипати абрикос, відварений чорнослив, часник, імбир. Подрібнити
компоненти для приготування соусів. В невеликій каструлі варити соус до загустіння. Соусом полити курку
і подавати на стіл.
Абрикосові мафіни
Інгредієнти:
великий стиглий
абрикос –
яйця – 2 шт.
соняшникова олія
– 150 мл.
цукор – 1 скл.
борошно –
розпушувач – 2,5
ч.л.
шоколад –
Помити абрикоси і видалити кісточки. Додати воду, щоб покрити фрукти. Проварити на середній потужності вогню 5
хвилин. Після того як фруктові плоди трохи охолонуть перетерти їх за допомогою блендера. Збийте
ретельно яйця з цукром. Додати
до яєчної суміші пюре з абрикосів і рослинне масло. Обов'язково ретельно
перемішати. Окремо змішати борошно з розпушувачем і
корицею. Просіяти суміш через
сито і додати її в
абрикосово-яєчну суміш.
Кілька кубиків гіркого шоколаду порізати
ножем на подобу крапель. Змішати
шоколад з тістом. Випікати мафіни в духовій шафі 20-30
хвилин при 180 градусах.
Сирники з абрикосовою начинкою
абрикос –
сир крупно
зерновий –
яйця – 1 шт
цукор – 5 ст.л.
борошно – 0,5
скл.
кориця
Перемішати сир з корицею
і цукром. Вбити яйце і всипати трохи борошна. Добре перемішати складові.
Половинки абрикосів додати в сироп (цукор розтопити у воді) і проварити
протягом 5 хвилин. Процідити сироп через сито. З сирного «тісту» сформувати
пиріжки і в кожен загорнути по
абрикосовій половинці. Обваляти сирники в борошні і обсмажувати на олії.
Інгредієнти:
абрикос –
вершки з жирністю
30% - 2 стакана
цукор –
желатин – 1 ч.л.
ваніль
абрикос –
цукор –
імбир – 1
шматочок розміром не більше
З вимитих абрикосів видалити кісточки і засипати їх цукром на 6 годин. Двічі довести до кипіння. Обов'язково зняти піну. Вдруге проварити суміш протягом півгодини. Потім натерти на тертці шматочок імбиру і додати в каструлю з варенням. Варити ще близько півгодини. Готовність абрикосового варення визначається двома способами: крапля варення тримає форму, при закипанні піна не утворюється. Готове абрикосове варення з імбиром розподілити по простерилізованих банкам. Відразу ж закрити кришками і перевернути дном вгору. Тримати банки з варенням в теплі до охолодження.