середа, 20 січня 2021 р.

«Домашнє насильство: поняття, види та заходи протидії».

 Фахівці Токмацького центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на чолі з керівницею Ганною Мовчан разом з працівниками відділу «Токмацьке бюро правової допомоги» Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, керівницею Служби у справах дітей Токмацької міської ради Галиною Чуб та старшим інспектором ювенальної превенції для жінок, які перебувають в складних життєвих обставинах, провели інформаційно-правову бесіду на тему «Домашнє насильство: поняття, види та заходи протидії».



Під час заходу обговорили питання видів домашнього насилля: економічне, психологічне, сексуальне, фізичне, ознаки кожного виду, за якими їх розрізняють. Цікавинкою для слухачів стала інформація щодо того, яким чином можливо притягнути кривдника до відповідальності за вчинення насильницьких дій, які заходи можливо застосувати до кривдника щодо обмеження спілкування з жертвою та надання жертві психологічної та соціальної допомоги. Також обговорили механізм перенаправлення постраждалих, для надання всебічної кваліфікованої допомоги та взаємодію між суб’єктами.

Для слухачів також була актуальна інформація щодо порядку притягнення до адміністративної відповідальності за вчинення насильницьких дій.