середа, 20 січня 2021 р.

Увага! Шахраї обдурюють довірливих жителів Токмаччини

 Незважаючи на постійну профілактичну роботу, довірливість громадян продовжує грати на руку шахраїв, які задля отримання незаконної наживи, не нехтують нічим. Надійний захист від дій таких злодіїв - Ваша пильність, обережність та інформованість. Тож аби застерегти мешканців області, Токмацької та Молочанської громад, поліція нагадує громадянам правила, дотримуючись яких ви не дозволите себе ввести в оману.

Найпоширенішими схемами залишаються «Ваш родич у біді» та шахрайства, пов’язані з банківськими операціями. 

Схема «Ваш родич у біді»

Як правило, на телефон жертви надходить дзвінок, яким повідомляється про те, що близька людина абонента потрапила у біду, або затримана поліцією за правопорушення. Можуть називатися різні причини на кшталт: потрапив у лікарню, скоїв ДТП, побив людину, виявили наркотики, тощо.



Для вирішення питання потрібні гроші. У стані афекту потерпілі ладні віддати останнє, щоб врятувати рідну людину. І лише потім вони дізнаються, що ніяких неприємностей у родича не було.

Якщо вам надійшов подібний дзвінок, необхідно негайно зв’язатись з родичем або з тими людьми, які можуть бути поруч із ним, та перевірити отриману інформацію. Якщо телефон родича вимкнений, не панікуйте, наберіть «102» та перевірте дані про «проблеми з законом» у ваших рідних.

Якщо ж ви стали жертвами шахраїв - негайно телефонуйте в поліцію за номером «102» або (06178) 4-52-62. За можливості, запам'ятайте зовнішність злочинців та особливі прикмети - це полегшить пошук і допоможе запобігти іншим фактам шахрайства.