Пельмені – проста і водночас геніально-ситна їжа. Здавалося б, нічого особливого, лише тісто і фарш, але який надзвичайний смак. Пропонуємо вам цікаві та найбільш вдалі варіанти начинок для пельменів. Обирайте собі до смаку і готуйте свої улюблені пельмені з новим смаком.
Пельмені з гречаною кашею і печінкою
Інгредієнти:
½ скл. гречки,
1 цибулина,
1 ч. ложка солі,
4 ст. ложки олії,
перець, сметана для заправки.
Спосіб приготування
Печінку помити, очистити від плівки, порізати на дрібні шматочки. Цибулю почистити, порізати кубиками. Обсмажити цибулю з печінкою на олії хвилин 20, постійно помішуючи. Гречку помити, залити склянкою води, відварити. В готову кашу додати смажену з цибулею печінку, разом з олією, в якій вони смажилися. Перекрутити через м’ясорубку. Фарш посолити, поперчити й охолодити. Пельмені ліпити і варити як у попередньому рецепті.
Печені хліб-пельмені
Інгредієнти:
220 мл води,
75 мл олії,
1 ч. ложка цукру,
1 ч. ложка солі,
1 ч. ложка дріжджів,
1 цибулина, сіль, перець.
Спосіб приготування
Для тіста змішати борошно, цукор, сіль, дріжджі, 50 мл оливкової олії, залишити в теплому місці на 30 хвилин, щоб підійшло. Тісто має бути пружним і не липким. Цибулю і маслини дрібно порізати, сир натерти. Додати все у фарш, перемішати. Тісто розкачати, порізати квадратами. На кожен квадрат покласти по столовій ложці фаршу, скласти в трикутник, краї защепити, надати форму пельменів. Викласти вироби на змащене деко, змастити їх олією, випікати в розігрітій до 200 градусів духовці 40 хвилин.
Пельмені з грибами, яйцем і цибулею
Інгредієнти:
10 яєць,
4 цибулини,
лавровий лист,
сіль, перць,
вершкове масло.
Спосіб приготування
Гриби
дрібно порізати. Яйця зварити, охолодити. Цибулю підсмажити кілька хвилин на
розпеченій сковорідці, додати спеції. Додати гриби і смажити до готовності
цибулі, охолодити. Яйця порізати дрібно і змішати з грибним фаршем. Тісто
розкачати, порізати квадратами. На кожен квадрат покласти по столовій ложці
фаршу, скласти в трикутник, краї защепити, надати форму пельменів. Пельмені варити у підсоленій воді 5 хвилин
після того як вони спливуть. Воду злити, пельмені змастити вершковим маслом і
жареною кільцями цибулею.
Інгредієнти:
3 скл. борошна,
¾ скл. молока,
¼ скл. чорного
міцного чаю,
1 яйце,
м’ясний фарш,
сіль,
морквина,
солодкий перець,
часник, олія,
сметана.
Спосіб приготування
Для тіста: молоко змішати з чаєм, яйцем, сіллю, додати борошно. Борошно підсипати поступово – замісити, дати тісту відпочити, накрити плівкою. Тісто розділити на 4 частини, тонко розкатати. Викласти фарш. Завернути в рулет, защепити краї. Порізати на шматочки товщиною в 2 сантиметри. Поставити воду, щоб закипіла, додати перець, лавровий лист, олію, товчений часник, потім – пельмені. Варити хвилин 5-10. Відцідити. Зробити соус: моркву потерти на тетці, перець порізати соломкою, обсмажити все на олії. Додати сметану, посолити, поперчити, ще трішки притушкувати. Викласти соус поверх зварених пельменів.