субота, 20 лютого 2021 р.

Пельмені з новим смаком

 Пельмені – проста і водночас геніально-ситна  їжа. Здавалося б, нічого особливого, лише тісто і фарш, але який надзвичайний смак. Пропонуємо вам   цікаві та найбільш вдалі варіанти начинок для пельменів. Обирайте собі до смаку і готуйте свої улюблені  пельмені  з новим смаком.

Пельмені з гречаною кашею і печінкою

 Інгредієнти:


300 г яловичої печінки,

½ скл. гречки,

1 цибулина,

1 ч. ложка солі,

4 ст. ложки олії,

перець, сметана для заправки.

Спосіб приготування

 Печінку помити, очистити від плівки, порізати на дрібні шматочки. Цибулю почистити, порізати кубиками. Обсмажити цибулю з печінкою на олії хвилин 20, постійно помішуючи. Гречку помити, залити склянкою води, відварити. В готову кашу додати смажену з цибулею печінку, разом з олією, в якій вони смажилися. Перекрутити через м’ясорубку. Фарш посолити, поперчити й охолодити. Пельмені ліпити і варити як у попередньому рецепті.

 Печені хліб-пельмені


Інгредієнти:

500 г пшеничного борошна,

220 мл води,

75 мл олії,

1 ч. ложка цукру,

1 ч. ложка солі,

1 ч. ложка дріжджів,

300 г фаршу,

30 г маслин без кісточок,

50 г твердого сиру,

1 цибулина, сіль, перець.

Спосіб приготування

 Для тіста змішати борошно, цукор, сіль, дріжджі, 50 мл оливкової олії, залишити в теплому місці на 30 хвилин, щоб підійшло. Тісто має бути пружним і не липким. Цибулю і маслини дрібно порізати, сир натерти. Додати все у фарш, перемішати. Тісто розкачати, порізати квадратами. На кожен квадрат покласти по столовій ложці фаршу, скласти в трикутник, краї защепити, надати форму пельменів. Викласти вироби на змащене деко, змастити їх олією, випікати в розігрітій до 200 градусів духовці 40 хвилин.


Пельмені з грибами, яйцем і цибулею

Інгредієнти:


10 яєць,

300 г шампіньйонів,

4 цибулини,

лавровий лист,

сіль, перць,

вершкове масло.

Спосіб приготування

 Гриби дрібно порізати. Яйця зварити, охолодити. Цибулю підсмажити кілька хвилин на розпеченій сковорідці, додати спеції. Додати гриби і смажити до готовності цибулі, охолодити. Яйця порізати дрібно і змішати з грибним фаршем. Тісто розкачати, порізати квадратами. На кожен квадрат покласти по столовій ложці фаршу, скласти в трикутник, краї защепити, надати форму пельменів. Пельмені варити у підсоленій воді 5 хвилин після того як вони спливуть. Воду злити, пельмені змастити вершковим маслом і жареною кільцями цибулею.

 Ліниві пельмені «Троянди»


Інгредієнти:

3 скл. борошна,

¾ скл. молока,

¼ скл. чорного міцного чаю,

1 яйце,

м’ясний фарш,

сіль,

морквина, солодкий перець,

часник, олія, сметана.

Спосіб приготування

Для тіста: молоко змішати з чаєм, яйцем, сіллю, додати борошно. Борошно підсипати поступово – замісити, дати тісту відпочити, накрити плівкою. Тісто розділити на 4 частини, тонко розкатати. Викласти фарш. Завернути в рулет, защепити краї. Порізати на шматочки товщиною в 2 сантиметри. Поставити воду, щоб закипіла, додати перець, лавровий лист, олію, товчений часник, потім – пельмені. Варити хвилин 5-10. Відцідити. Зробити соус: моркву потерти на тетці, перець порізати соломкою, обсмажити все на олії. Додати сметану, посолити, поперчити, ще трішки притушкувати. Викласти соус поверх зварених пельменів.