четвер, 18 березня 2021 р.

Фото і відео. У Молочанську хочуть придбати асфальтний міні-завод на колесах

 А також мають намір  створити своє комунальне підприємство з ремонту доріг. Про це на зустрічі із аграріями Токмаччини повідомила Молочанська міська голова Ірина Липка.




За її словами, 80 відсотків території  Молочанської ОТГ – це дороги – комунальні, чотирі обласні і одна державного значення, що перебувають  у жахливому стані і потребують капітального ремонту.

Але  на цей рік немає домовленості щодо капітального ремонту дороги державного значення Гуляй Поле – Пологи – Токмак – Мелітополь, що проходить через Молочанськ і села Молочанської ОТГ – Левадне, Рибалівка, Долина, Любимівка.

- Замість капітального нам обіцяють ямковий ремонт частини цієї дороги,  - зазначила Ірина Липка.





З обласних доріг дорога Молочанськ- Високе потребує  капітального ремонту, але коштів на це в області немає. Натомість, область обіцяє виконати середній поточний ремонт з Молочанська на Мостове,  в сторону Чернігівки. І зробити ямковий ремонт дороги на Лагідне-Орлове, може хоч «хвилі» на проїжджій частині позрізають.

Для поліпшення стану доріг  та транспортного обслуговування населення громад Молочанської ОТГ тут мають намір придбати асфальтний міні-завод та пресо установку для виготовлення плитки.

Відео можна переглянути тут



Такий асфальтний міні — завод коштує приблизно 640 тисяч  гривень. У його придбанні ми звернулися за допомогою до народного депутата Павла Мельника.  Міні-завод це машина, призначена для механізації ямкового ремонту проїжджої частини доріг.  Кожні 30 хвилин вона виробляє 800 кілограм асфальтної суміші для ремонту дорожнього покриття — вибоїн, тріщин та інших дефектів, - пояснила Молочанська міська голова Ірина Липка.

За її словами, міська рада також має намір придбати пресоустановку для виробництва плитки для ремонту доріг і створити своє комунальне підприємство з ремонту доріг.

Людмила АРМАН,

Михайло АРМАН,

фото