субота, 29 травня 2021 р.

Павло Мельник: затягувати реконструкцію приймального відділення Токмацької багатопрофільної лікарні недопустимо

 Народний депутат України Павло Мельник під час своєї робочої поїздки на Токмаччину  побував у  багатопрофільній лікарні інтенсивного лікування, де, зокрема,  превірив хід реконструкції приймального відділення під відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги,  що відбувається в межах президентської програми «Велике будівництво».




Павло Мельник  зустрівся з керівником лікарні Віталієм Пасевіном і представником  підрядної  організації, щоб обговорити проблеми, що  виникли на будівництві  нового приймально-діагностичного відділення. Реконструкція виконується на першому поверсі хірургічного корпусу лікарні.  

У Запорізькій області в рамках програми Президента «Велике будівництво» виконуються роботи з реконструкції приймальних відділень у 9 медичних закладах. В деяких з них роботи виходять на завершальну стадію.

У липні нове відділення у нових приміщеннях повинно  запрацювати і в Токмацькій багатопрофільній лікарні інтенсивного лікування. Для цього у повному обсязі виділені кошти із державного та обласного бюджетів. Нещодавно лікарня для нового відділення отримала ще й нове обладнання: сучасний апарат для ультразвукових досліджень  і стаціонарний цифровий рентген-апарат.

Але. Будівництво нового приймального відділення у Токмаку явно затягується. У кабінетах  і майбутніх палатах ще й досі голі, не штукатурені стіни.






Оглянувши будівництво, Павло Мельник не приховував обурення щодо повільних  темпів робіт  і висловив претензії на адресу підрядника та  замовника  будівництва -  обласного управління капітального будівництва.

- У понеділок я покладу на стіл Президенту України доповідну про те, що будівництво приймального відділення у Токмаку йде незадовільними темпами. Я готовий занести цю підрядну організацію до чорного списку. Затягування будівництва, що  допускає підрядник із Запоріжжя, неприпустиме. Ми повинні максимально швидко, якісно ( а не на хіп-хап)  та оперативно завершити реконструкцію приймального відділення, яке конче необхідне мешканцям Токмаччини та сусідніх громад області. Сучасне медичне обладнання, яке отримала лікарня, має працювати, а не пилитися на складі! – зазначив народний депутат Павло Мельник.




Він також побував у клінічній лабораторії лікарні, спілкувався з біологами, вислухав їхні проблеми і прохання сприяти у придбанні конче необхідного нового обладнання – біохімічного аналізатора, гематологічного аналізатора і коагулографа.

- Нове обладнання  дасть лабораторії  можливість в автоматичному режимі проводити оперативно і точно, у два рази більше  весь спектр аналізів, безкоштовно, за направленням сімейних лікарів. А лікарні надасть можливість відповідати рівню сучасного медичного закладу, - зазначив директор Токмацької багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування Віталій Пасевін.




Народний депутат Павло Мельник почув біологів-лаборантів, і пообіцяв виконати їхнє прохання.

Людмила АРМАН,

Фото авторки