понеділок, 16 березня 2020 р.

На карантині. Як Токмак і район починають новий робочий тиждень


Закриті школи, дитсадки, скасовані прийоми громадян в райдержадміністрації
Сьогодні, 16 березня у перший день робочого тижня у зв’язку з  введенням карантину через коронавірус у Токмаку і районі до 3 квітня не працюватимуть дитсадки, школи, позашкільні навчальні заклади. 
Токмацька районна державна адміністрація  на період карантину, що введений  в Україні через корона вірус, скасувала особисті прийоми громадян і рекомендує громадянам подавати звернення у електронній формі (електронна адреса: rda@zp.ukrtel.net), поштою або засобами телефонного зв’язку (тел./факс (06178)45-6-61).
Токмачани отримують від МОЗ СМС-повідомлення про коронавірус
Кабмін на засіданні 14 березня вирішив, що Міністерство охорони здоров’я України буде інформувати про коронавірус за допомогою СМС-повідомлень.
Мешканці Токмаччини вже вчора почали отримувати СМС-повідомлення - інструкції щодо особистої гігієни, а також основні рекомендації для боротьби з коронавірусом.
А що в Україні
Пункти пропуску закриють з 17 березня
З 00:00 17 березня на два тижні будуть закриті пункти пропуску через український кордон для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення. Разом з тим, для громадян України, які подорожують власним транспортом, пункти пропуску відкриті.
Україна закриває кордон
Згідно з рішенням РНБО з 00:01 16 березня Україна закриває кордон для іноземців терміном на два тижні. При цьому, цей термін надалі може бути продовжений.
Країни, які межують з Україною вже прийняли ряд обмежувальних заходів. Зокрема, свої кордони вже закрили Польща, Словаччина, Румунії, Угорщина і завтра закриє кордон Молдова.
Авіасполучення призупиняється
З 17 березня в країні припиняється авіасполучення.
Президент України Володимир Зеленський 13 березня, виступив з відеозверненням, в якому закликав українців повернутися додому на літаку протягом трьох днів, оскільки з 17 березня у них не буде такої можливості. При цьому, він зазначив, що українців, які з об'єктивних причин не встигнуть повернутися, забиратимуть спецбортом.
Крім того, МАУ анонсувала збільшення числа рейсів до 17 березня, щоб забрати всіх українців, які бажають повернутися в країну.
Що може бути далі
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, коментуючи ситуацію з коронавірусом в Україні, зазначив, що президент і уряд прийняли кілька різких обмежувальних заходів, що, на його думку, є своєчасним і правильним. При цьому, він додав, що незабаром заходи обмежень можуть бути ще жорсткіше.