середа, 9 червня 2021 р.

Токмак - карантин пом`якшено, але обмеження не скасовуються.

 Вступила в дію Постанова Кабінету Міністрів України від  2 червня 2021 року, яка послаблює встановлені карантинні обмеження.

Уряд дозволив:

приймати відвідувачів в установах культури, кінотеатрах з наповненістю залів на дві третини місць;

проводити масові та спортивні заходи із заповненням двох третин місць;

роботу дискотек і нічних клубів;

працювати цілодобово кафе і ресторанам, а столики у них розміщувати на відстані 1,5 метри замість 2;

приймати гостей готелями, кемпінгами і хостелами.

Уряд пом’якшив карантин, але обмеження не скасовуються.




 Зокрема, мешканці Токмаччини, яка перебуває у «жовтій» зоні,  зобов’язані перебувати у громадських будівлях у масках та інших засобах індивідуального захисту, дотримуватися соціальної дистанції та користуватися антисептиками для обробки рук.

За даними МОЗ, станом на 8 червня всі регіони України та Київ перебувають  у  «жовтій» зоні.

Водночас в деяких регіонах показники частково відповідають «зеленій» зоні карантину:

у 14 регіонах рівень захворюваності менше 75 на 100 тис. населення. А саме у Вінницькій, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Чернівецькій областях,

у 15 регіонах коефіцієнт виявлення випадків інфікування менше 4% (Вінницькій, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградський, Луганській, Львівській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій та Чернівецькій областях).

Вся Україна може перейти в "зелену" зону, якщо не менше 13 регіонів будуть показувати менше 50% від епідпорогу захворюваності на грип та ГРВІ, а коефіцієнт виявлення інфікування COVID-19 по всій країні буде менше 5%.