четвер, 8 липня 2021 р.

Ювілей. З роси і води Вам, Миколо Павлович!

 Сьогодні, 8 липня відзначає свій 60-річний ювілей Людина  з великої літери, професіонал своєї справи, лідер по життю, добродій по добрих справах, гарний сім’янин, батько, дідусь Микола Бондаренко.




Він народився і виріс у  селі  Любимівка Михайлівського району.  Після закінчення Херсонського  сільськогосподарського  інституту за кваліфікацією інженер – гідротехнік, з  1984 року разом з сім`єю живе у  с. Кохане Токмацького району.

 Микола Бондаренко працював і  механізатором,  і водієм,  і інженером. З 1994 по 1997 роки працював головою правління КСП «Кохане». Це за його керівництва  збудували  новий млин, олійницю, дві крупорушки,  готувалося приміщення під макаронний цех, проводились переговори з інвестором про будівництво консервного заводу. Зробили капітальний ремонт дитячого садка с. Вишневе,  забезпечувати дитячий садок від іграшок до білизни. Відкрили два магазини, членів сільгосппідприємства і пенсіонерів забезпечували всім необхідним, видавали і крупи,  і цукор, і олію і т. д.. Микола Павлович особисто підтримував

сиріт, культуру, освіту, медицину на селі. Був організатором свята «Коханівські розваги»,  що  було наймаштабніше  у  Токмацькому районі.  За його сприяння на березі Азовського моря у   Кирилівці на базі відпочинку «Колос» встановили будиночок на дві сім`ї,  де і відпочивали члени КСП «Кохане».

Після реформування КСП, з   1998 по 2005 рік  Микола Бондаренко  вів особисте селянське господарство, з  2005 року і по теперішній час – приватний підприємець.      

З 2015 по 2020 роки Микола Павлович був депутатом Токмацької районної ради, очолював комісію соціально – культурного розвитку Токмацького  району. За цей період він показав себе відповідальним, високоморальним, толерантним, ініціативним, компетентним депутатом  та   людиною слова.  Завжди відстоював інтереси громади, школи, брав  активну участь у житті Токмацького району. За допомоги депутата  Верховної Ради України Сергія Валентирова та  колишнього голови Токмацької райдержадміністрації Гурама Джиоєва, Микола Павлович  встановив дитячий майданчик, який став окрасою с. Кохане та паркан навколо майданчика. 


Відкриття дитячого майданчика у с.Кохане. Вересень. 2016 року.


Разом з дружиною Тетяною Петрівною чотири роки поспіль проводили благодійне свято  до Дня захисту дітей, на якому дітей розважали аніматори, частували смаколиками, морозивом.

Микола Павлович,  хоч вже не є  депутатом,  але не полишає своєї благодійної діяльності: весною провів озеленення біля своєї промислової зони та на дитячому майданчику, і біля Будинку культури (висадили  ясени, шовковиці, ялівці), встановив нові елементи обладнання на дитячому ігровому майданчику. Постійно доглядають за покосом трави, фарбуванням. Встановлений відеонагляд, освітлення, зроблений туалет для дітей, стоянка для велосипедів.

Микола Павлович добра Людина, завжди намагається допомогти людям чим може: дівчинці Л., яка хворіє та попала в складні життєві  умови – Микола Павлович подарував ноутбук для дистанційного навчання.

Тож добро і добрі справи Миколи Павловича живуть в серці вдячних людей, а таких багато!

 У Миколи Павловича і Тетяни Петрівни міцна і дружна сім`я, виростили двох гарних синів Миколу та Георгія,  які мають вже свої сім`ї.   Втіхою та насолодою є  троє  онучок  Ніколь, Мирослава і Соломія.

Шанований людьми, авторитетний в колі колег – депутатів, гарний сім’янин  та чудовий батько і дідусь  - є прикладом  активної життєвої, громадської позиції,  відродження якої -  починається з кожного з нас. Щирі прагнення принести користь для своєї  рідної землі – завжди знайдуть втілення та відголосок вдячності небайдужих людей.

Шановний Микола Павлович!


 Прийміть щирі слова привітання від  депутатів Токмацької районної ради сьомого скликання.

Ваш ЮВІЛЕЙ – не тільки Ваше свято,

Радіють всі, і друзі, й рідні теж.

Хай Бог пошле іще років багато,

Здоров`я, щастя, радості без меж!

 

Нехай добром наповнюється хата,

Достатком, щирістю і сонячним теплом.

Хай буде вірних друзів в ній багато,

Щастя  доля огорта крилом.

 

А весни будуть світлі, легкокрилі,

Не буде втоми лагідним рукам.

Нехай здійсниться те, що не збулося,

І добре серце не підкориться рокам!


З повагою директорка ЗДО «Ромашка» Молочанської міської ради, депутатка Токмацької районної ради сьомого скликання

Ірина Лаба.