неділя, 31 жовтня 2021 р.

Катафалки біля моргу, як конвеєр

Мешканка Мелітополя розповіла, як ховають людей, життя яких обірвалося через ускладнення коронавірусу.

-Це дуже страшно і боляче! Хвороба спалює людей за лічені дні. У кого організм міцніше, бореться тижнями з останніх сил, хтось долає інфекцію, але потім відновлюється дуже довго. Інших, особливо літніх людей, забирає назавжди. Страшно, що провести в останню путь покійних не виходить так, як хотілося б, все відбувається за суворими правилами і дуже швидко, – розповідає жінка, яка днями поховала рідну людину. – Прощаються з померлими на території моргу.


м.Токмак. 28 жовтня. Катафалка біля моргу.


Ми, поки стояли і чекали, бачили, як приїжджають катафалки до моргу один за іншим. Це конвеєр і це дуже страшно! Ти навіть не встигаєш усвідомлювати, що всіх цих людей забрав вірус! Під’їжджає машина, всі, хто в ній – в захисних костюмах, рукавичках, як у фільмі жахів. Труну заносять в окреме маленьке приміщення, туди можна зайти тільки найближчим, 3-5 людей, не більше. На прощання відводиться 2-3 хвилини, наближатися до покійного не можна, потім везуть на цвинтар, де ховають вже в закритій труні. Все, як у тумані! Бережіть себе і своїх близьких! Вірус не вибирає … Не дай Бог, комусь так ховати рідних і друзів та пережити ці страшні хвилини!» – сказала вона, повідомили Пологівські вісті з посиланням на РИА.Мелитополь.

В тему. Як повідомив Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України, протягом жовтня на Токмаччині  зареєстровано 904 випадки  захворювання на COVID-19. Це понад в 4 рази більше, ніж за цей же період 2020 року.  Від ускладнень коронавірусної хвороби, за офіційними даними  у жовтні 2021 року померло 18 людей.