четвер, 24 березня 2022 р.

Токмачани зможуть отримати 6500 грн допомоги. Але не всі

 Мешканці Токмаччини, які через бойові дії втратили роботу, можуть отримати  фінансову допомогу від держави, що передбачає одноразову виплату у розмірі 6500 грн. 


Фото ілюстративне з інтернету


Отримати допомогу зможуть ФОПи усіх груп, наймані працівники, за яких сплачувався ЄСВ, крім працівників бюджетних установ, фондів загальнодержавного страхування та державної служби.

Програма стосується громадян, які сплачують податки на території Чернігівської, Сумської, Харківської, Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Донецької, Луганської, Житомирської, Одеської, Волинської та Київської областей.

Якщо ж людина працює там, де відбуваються бойові дії, але її підприємство не зареєстроване на тій території, то вона не зможе отримати 6500 грн. Тому що податки сплачуються в іншому регіоні.

Чи є обмеження у використанні матеріальної допомоги

Грошову допомогу у рамках «єПідтримки» можна буде витратити на будь-які товари чи послуги. Також гроші можна буде зняти з картки або переказати на інший банківський рахунок.

У програмі беруть участь усі банки, підключені до підтримки: Monobank, Альфа-банк, ПриватБанк, А-Банк, Ощадбанк, Укргазбанк, Raiffeisen Bank, Банк Схід, IdeaBank, izibank, ПУМБ

Як отримати 6500 грн від держави:

Послуга єПідтримка працює виключно у додатку Дія, тому встановіть його  на свій смартфон

1. Зайдіть у програму Дія — натисніть Послуги — єПідтримка

2. Виберіть картку єПідтримка.  Натисніть Отримати допомогу

3. Чекайте на зарахування коштів

У який термін будуть зараховані гроші

Кошти надходять на рахунок протягом 10 днів після подання заявки без урахування вихідних днів.