четвер, 24 березня 2022 р.

Кому війна, а кому мати рідна. У Токмаку ціни на сіль і цукор шокують

 Для одних сьогоднішні бойові дії  — це втрата близьких, страждання, страх і сльози, відсутність харчів і недоїдання,  а для інших — можливість набити свої кишені грошима.

Місцеві  спекулянти, користуючись нагодою у ці дні накручують до захмарних висот ціни  на  товари, що   не належать до соціально значущих , але користуються попитом: сіль,  сірники, мило, туалетний папір  та ін.


Фото ілюстративне з інтернету


Сьогодні, 24 березня у Токмаку у продажу з`явилася дефіцитна сіль по  80- 85 грн за кілограм. Цукор по 70 грн. Шматочок мила -  40 грн. І люди, особливо пенсіонери зі своїми мізерними пенсіями, не приховували  свого обурення на таке свавілля.

Окрім спекуляції і зростання цін, найбільшою проблемою є те, що у більшості магазинів Токмака  відімкнули термінали і покупці не можуть за покупку заплатити карткою. 

Тому люди висловлюють  подяку власниці магазину «П`ятачок» Ірині Проценко, яка одна з небагатьох  у місті за дефіциту готівки відпускає продукти харчування, м'ясо і ковбаси по банківській картці і таким чином у такий важкий для кожного з нас час виручає токмачан.

Людмила АРМАН