вівторок, 14 серпня 2018 р.

Здай кров. Поділися життям.



На Токмацькій станції переливання крові  виникла проблема у  зв'язку з катастрофічним зменшенням  крові запасів донорської крові та її продуктів, єдиним джерелом яких є донори - люди, які добровільно здають кров.
Як зазначила головний лікар СПК Світлана Борисовська,  число донорів з кожним роком з різних причин зменшується, що може з часом привести до того, що СПК не зможе у повному обсязі забезпечити лікувальні установи компонентами та препаратами донорської крові при наданні трансфузіологічної допомоги хворим або потерпілим.
Продукти донорської крові повинні бути на станції переливання крові завжди і в достатній кількості, оскільки ніхто з нас повністю не застрахований від біди, коли раптово виникає термінова необхідність в переливанні продуктів донорської крові.
Віримо і сподіваємося, що жителі Токмаччини не залишаться байдужими до проблеми станції переливання крові (до відома, у Запоріжжі, Мелітополі, Бердянську станції переливання крові не відчувають нестачі донорської крові).
Токмацька стація переливання крові запрошує здорових людей у віці від 18 до 60 років взяти участь у здачі крові.
До речі,  взяття крові на станції переливання крові проводиться одноразовими, безпечними для  здоров'я донора медичними інструментами.
Здавши кров, токмачани також можуть  дізнатися про стан свого здоров'я, оскільки будуть безкоштовно обстежені на групу крові і резус належність, а також на інфекції, що передаються трансфузійним шляхом (ВІЛ, гепатити В і С, сифіліс).
Прийомні дні на станції переливання крові : понеділок,четвер з 9.00 до 12.00
Для здачі крові при собі необхідно мати паспорт та  ідентифікаційний код.