Абрикос – солодка
і смачна ягода, що
рекомендують їсти при серцево-судинних захворюваннях, недокрів`ї, для поліпшенню зору . Часте вживання цих плодів
позитивно впливає на стан жовчного міхура, печінки, а також надає помірну
жовчогінну дію. Їх використовують при кашлі, вони ефективно розріджують
мокротиння. Ще їх використовують в якості відмінного жарознижуючого засобу.
Ці сонячні фрукти можна використовувати в
приготуванні не тільки корисних, але і що важливо, дуже ситних страв для
домашнього чаювання, святкового столу. Спробуйте приготувати абрикосову смакоту за нашими рецептами
Салат з абрикосами
«Свіжість»
Інгредієнти
абрикоси - 3-5 шт,
печінка куряча - 200 г
огірки свіжі
- 2-3 шт,
солодкий
болгарський перець – 1 шт,
яйця – 2 шт,
зелена цибуля,
кріп,
петрушка (за
вашим бажанням)
соєвий соус
гірчиця дыжонська
Спосіб приготування
Збийте яйця,
посоліть за смаком, підсмажте на
сковороді два яєчних млинчика. Коли млинці охолонуть, наріжте їх соломкою. Курячу печінку відваріть,
і також наріжте соломкою. Огірки помийте і наріжте акуратною соломкою. З
абрикосів вийміть кісточки і наріжте абрикосові половинки часточками середніх
розмірів. Помийте, просушіть зелень, а потім подрібніть ножем. В окремій
посудині приготуйте соус, змішайте
3 ст. л. ложки оливкової або
соняшникової олії, 1 ч. л. соєвого соусу, 0,5 ч. л. зерен гірчиці (краще брати
французьку або діжонську), цукор, сіль - на свій смак, все ретельно перемішайте . Залийте салат заправкою. Перед подачою до столу, розкладіть страву поверх зеленого листя салату.
Курятина під
абрикосовим соусом
Інгредієнти
курячі стегенця – 6 шт,
абрикоси - 700
г
перець чилі - половинка;
цукор - 30 г ;
часник - 5 зубчиків;
кухонна сіль - 10
г ;
кріп.
Спосіб приготування
Натріть шматочки курки сумішшю солі і перцю. Накрийте і
залиште в холодильнику на 2 години,
нехай м'ясо промаринуется. Тим часом готуємо соус. Абрикоси миємо, кісточки видаляємо. М'якоть подрібнюємо у
блендері, зливаємо у каструлю, додаємо сіль з цукром. Вливаємо
воду, даємо масі закипіти і готуємо трохи більше чверті години на малому вогні.
Потім подрібнюємо зелень, очищений часник і перець чилі. Кладемо їх до соусу і варимо близько чверті години.
Посмажте або запечіть курячі стегенця до повної готовності, полийте їх абрикосовим соусом і подавайте на стіл.
Літній абрикосовий
сорбет
Інгредієнти
абрикоси- 500 г.
цукор - 180
г .
вода - 300 мл.
Спосіб приготування
Абрикоси помити, видалити кісточки, порізати.
Цукор всипати у воду, довести до кипіння, прокип’ятити 1
хвилину. Викласти в сироп абрикоси, довести до кипіння і варити 1 хвилину.
Потім зняти з вогню і остудити.
За допомогою блендера подрібнити абрикоси з сиропом в
однорідне пюре.
Поставити абрикосовий сорбет в морозилку на 4-5 годин. Через
кожну годину перемішувати блендером. Готовий сорбет розкласти в креманки, можна прикрасити
листочками м’яти.