понеділок, 13 травня 2019 р.

Птахи, які уособлюють мир і дружбу


 Це голуби. Їх запускають в небо молодята з надією на щасливе сімейне  майбутнє. Їх  люблять годувати діти в міських парках. Але є професійні голубівники, які знають про цих пернатих все. Для них найважливішим заходом є виставка своїх улюбленців.
Учора  на призаводській площі Токмака відбулася виставка голубів та декоративних тварин, яку організував наш земляк Сергій Жуковський.
Учасники виставки, з Токмака, міст і сіл нашого району і Запорізької області, знають про голубів практично усе, розмножують різні види цих птахів, за тисячі кілометрів відшукують рідкісні породи, періодично збираються разом аби поговорити про об`єкти своєї улюбленої справи.
Голубоводи  пишаються своїми птахами. А їх на виставці стільки було – різного розміру, форми й окрасу, сірих, білих, зозулястих голубів із міцними великими лапами, пишними «комірцями» і хвостами, кучерявим пір’ям, із бородавчастими дзьобами. Від такої пташиної дивовижі  у відвідувачів заходу ( і дорослих, і дітей) аж очі розбігалися. 





На виставці були представлені й інші пернаті: папуги, канарейки, породисті кури та півні, качки, гуси. 
Виставка називалася голубина, але тут можна було побачити і породистих цуценят, і пухнастих тварин: декоративних кроликів і  кролів-гігантів, нутрій і тхорів, хом’ячків і морських свинок, і навіть равликів.

Фото Ганни Голод


 Вся ця живність, та й загалом виставка, особливо сподобалась маленьким дітям, які  з непідробним інтересом роздивлялися екзотичних птахів, милувалися красенями-голубами, із радістю  гладили  пухнастих експонатів.
Людмила АРМАН, фото автора