Жоден святковий стіл, а тим більше - новорічний не обходиться без салатів і закусок. Сьогодні ми пропонуємо вам добірку рецептів страв, які не тільки прикрасять ваш святковий стіл, а й порадують своїм неперевершеним смаком ваших рідних і гостей.
Салат «З новим роком!»
Інгредієнти
варений язик -300
г
листя салату
зерна гранату
апельсин -1 шт.
гриби -200
г
болгарський перець -1 шт.
скибка хлібу.
Для заправки:
винний оцет -1 ст. ложка
соєвий соус -1 ст. ложка
оливкова олія -1-2 ст. ложки.
Спосіб приготування
Гриби посмажити.
Листя салату порвати, язик порізати, горіхи подрібнити, болгарський перець
порізати, апельсин почистити, розібрати на дольки, зняти плівки і порізати кубиками.
Змішати усі інгредієнти для заправки, полити салат, перемішати.
Викласти на блюдо, насипаючи салат гіркою – це буде ялинка. Зверху посипати зернятками гранату. Скибку хліба підсмажити в тостері чи духовці, формочкою вирізати з неї зірочку та прилаштувати зверху на салат.
Змішати усі інгредієнти для заправки, полити салат, перемішати.
Викласти на блюдо, насипаючи салат гіркою – це буде ялинка. Зверху посипати зернятками гранату. Скибку хліба підсмажити в тостері чи духовці, формочкою вирізати з неї зірочку та прилаштувати зверху на салат.
Новорічний салат «Снігур»
Інгредієнти
яйця варені- 3
шт.
докторська ковбаса - 150 г
твердий сир - 100 г .
консервований болгарський
перець - 100 г.
маслини - 100 г.
сіль, перець, майонез
помідор або червоний солодкий перець для оздоблення. - 100 г .
Спосіб приготування
Картоплю та сир натерти на крупній тертці, ковбасу та
консервований перець порізати. Відокремити білки від жовтків, окремо натерти.
Викладати салат у вигляді пташки на блюдо шарами у такій
послідовності: картопля, перець, ковбаса, жовтки, сир, білки. Кожен шар
змазувати майонезом та за бажанням солити-перчити.
Маслини розрізати навпіл, викласти ними хвіст, крило та
голову снігура. З порізаного помідора або солодкого червоного перцю
зробити грудку снігура.
Гарячий «Наполеон»
Інгредієнти
листкове бездріжджове тісто - 1 упаковка,
картопля (невелика) - 4 шт.,
вершки (жирні) - 150 мл,
цибуля - 1 шт.,
сир - 100 г,
гриби - 300 г,
зелень кропу і петрушки - 1 пучок,
сіль і чорний мелений перець - за смаком,
олія - 2 ст. ложки.
Спосіб приготування
Картоплю почистіть
і відваріть. Цибулю поріжте
півкільцями і обсмажте 2-3 хвилини на олії. Додайте гриби, смажте, поки вся
вода не випарується.
З картоплі та вершків приготуйте пюре. Змішайте грибну і картопляну маси. Додайте
дрібно порізану зелень, посоліть, поперчіть, перемішайте.
Тісто розкатайте в тонкий пласт і поріжте на 3 або 4
прямокутники. Випікайте пласти тіста при температурі 200 °C 12 хвилин.
На деко викладіть 1 корж, змастіть картопляно-грибним кремом. Посипте тертим
сиром. Таким чином викладіть всі шари. Верхній корж посипте сиром.
Випікайте 5 хвилин при тій же температурі.
Свиняча рулька,
запечена в рукаві
Інгредієнти:
свиняча рулька
— 1 шт.;
часник — 1 головка;
гірчиця — 400 гр;
сіль, перець і спеції — за смаком.
Спосіб приготування
У вимитої і очищеної рульки зробити глибокі надрізи. Звичайну гірчицю перетерти з сіллю,
перцем і сухими травами. Ретельно обмазати ніжку з усіх боків і відкласти на
холод для маринування. Можна залишити на 1-2 години, а можна залишити на всю
ніч, м’ясо тільки краще просочиться гірчичним смаком.
Максимально розігріти духовку до 250°С. Часник розібрати на зубчики і очистити його. В
деякі надрізи рульки вставити
цілі зубчики часнику. В пакет для запікання покласти рульку і всипати решту
зубчики часнику. Щільно зв’язати кінці пакета. Викласти його на деко і
відправити в духовку.
Свиняча рулька в рукаві запікається від 2 до 4 годин, в
залежності від бажаного результату і розміру ноги. Якщо за 30 хвилин до кінця
готування розрізати пакет зверху, то рум’яна кірочка на ніжці буде забезпечена.
Готову рульку викласти на тарілку, прикрасити солоними
огірочками, помідорами та зеленню.