субота, 6 липня 2019 р.

Смачно по суботах. Готуємо смакоту з персиків


Сезон персиків розпочато. 

Персик - один з найсмачніших літніх фруктів, делікатес. Але головне - корисні властивості, якими природа щедро наділила його.
Персик є символом довголіття, гарного здоров'я, довгого, щасливого життя. Він корисний для поліпшення серцевої діяльності, при подагрі, ревматизмі, при захворюваннях нирок, печінки. Дуже корисно вживання персиків при токсикозі у вагітних. Персик, як і будь-який фрукт, що має яскраве забарвлення, містить велику кількість бета-каротину, який в організмі людини перетворюється на вітамін А і сприяє зміцненню зору, відновленню клітин шкіри, волосся, нігтів. 
Сьогодні в нашій традиційній рубриці ми пропонуємо вам приготувати смачні і головне корисні страви з  персиків.

Персики з куркою та мигдалем
Інгредієнти
персики – 6  половинок
куряче філе  - 1 шт.,
мигдаль - жменя,
зелень петрушки - 0,5 пучка,
м'ята - 0,5 пучка,
майонез - для заправки,
Спосіб приготування
Куряче філе відваріть, поріжте невеликими кубиками. У ступці або у блендері подрібніть мигдаль. Дрібно поріжте петрушку і м’яту.
Всі компоненти змішайте і заправте майонезом.
Приготованою сумішшю начиніть половинки персиків (  середньої стиглості).  Прикрасьте листочками м’яти.

Суфле із сиру з персиками
Інгредієнти

персики -  0,5 кг
домашній сир - 400 г
згущене молоко - 1 банка
вода- 1 склянка
желатин - 25 г
цукрова пудра - за смаком
Спосіб приготування
Воду закип’ятити та охолодити. Змішати желатин з водою у невеликій каструльці й нагрівати на маленькому вогні до повного розчинення, довести до кипіння, але не кип’ятити. Дати трохи остигнути.
Змішати домашній сир зі згущеним молоком та збити масу блендером або міксером.
Очищені від кісточок та шкірки персики ( 200 гр) порізати кубиками та додати до маси. Додати цукрову пудру за смаком та перемішати. Додати до маси розчин желатину і знову злегка перемішати. Вилити масу в форму для кексу і поставити в холодильник на 5-6 годин застигати.
Готове суфле прикрасити зверху дольками персиків.

Дріжджовий пиріг з персиками
Інгредієнти
сухі дріжджі – 1 ст.л.

цукор – 1 склянка
яйця – 3 шт
молоко – 1 склянка
борошно – 4 склянки
маргарин – 200 гр
сіль, ванілін
Для начинки
персики – 1 кг
цукор – 0,5 кг
крохмаль – 1 ст л
Спосіб приготування
Сухі дріжджі розведіть теплою водою в кількості двох столових ложок. Додайте 1 ч. л. цукру. Поставте в тепле місце на півгодини. У ємності збийте яйця, додайте тепле молоко, сіль, цукор, ванілін. Поступово помішуючи, всипте борошно, влийте дріжджі. При досягненні тіста  середньої консистенції за густотою, можна додати розтоплений маргарин. Досипьте решту борошна і замісіть  тісто - воно має бути густе, як на пельмені. Залиште у теплому місці на дві години, щоб тісто підійшло. Один раз (через годину перемісіть  його).
Готове тісто розкачайте  завтовшки в 1.5 см, покладіть у форму для запікання,   розкладіть зверху  начинку: скибочки персиків, посипані цукром і збризніть сухим крохмалем (щоб сік від фруктів не розтікався). Випікайте при температурі 180 ° С півгодини.

 Персиковий смузі з малиною
Інгредієнти
персики - 3 шт.
малина - жменя
апельсиновий сік -  50 мл
Спосіб приготування
Персики почистити, вийняти кісточку, порізати на шматки та покласти в блендер. Туди ж покласти малину та влити апельсиновий сік.
Збити все до утворення піни, налити в склянки і одразу пити.