Тверденькі, хрусткі, в міру гострі. Смакувати такими
огірочками зараз – саме задоволення. З другими стравами, з молоденькою картопелькою.
Якщо приготувати ці огірочки ввечері – до ранку вони будуть
готові. Можуть зберігатися в холодильнику досить довго. Рецепти нетрадиційні, проте - найбільш вдалі. Приготуйте – і переконайтеся самі!
Малосольні огірки
в пакеті
Інгредієнти
1 головка часнику
2 ст. ложки солі
1 ст. ложка цукру
зелений кріп.
Спосіб
приготування
В
огірків обрізати хвостики з обох боків і скласти їх у целофановий пакет.
Засипати сіль і цукор, покришити
кілька зубців часнику, кріп або будь-яку іншу зелень. Води не лити! Туго
зав’язати пакет і струсити кілька разів. Покласти в холодильник.
Чим довше зберігатимуться огірочки
в пакеті, тим більше вони будуть вбирати сіль і з малосольних перетворюватися
на солоні.
Малосольні огірки у мінералці
Інгредієнти
1 кілограм свіжих невеликих
огірків
1 літр мінеральної газованої води
2 столові ложки солі
4 зубки часнику
пучок кропу.
Спосіб приготування
На дно посудини – скляної чи
емальованої – покласти половину кропу.
Потім
викласти огірки, помивши їх і обрізавши кінчики.
На огірки покласти другу половину
кропу і дрібно порізаний часник.
У мінеральній воді розчинити сіль
і повністю залити огірки. Поставити в холодильник.
Споживати можна через добу.
Огірки
малосольні в бутлі
Інгредієнти
Огірки — щоб заповнити банку
Зелений кріп — за смаком
Свіжий часник — 5 зубчиків
Сіль — 3 ст. л. з невеликою горкою
Окріп
Спосіб
приготування
Огірки добре вимити, для швидкого приготування
малосольних огірків у них зрізаються кінчики. Трилітрову банку добре промити. На дно покласти кріп і порізаний часник.
Потім укладати
огірки, зверху теж можна покласти кріп. Всипати у банку 3 столові ложки солі. Закип'ятити чайник і залити огірки
окропом. Закрити капроновою кришкою.
Банку потрібно обережно, тримаючи за кришку, покрутити в
різні сторони, щоб розійшлася сіль.
Коли банка з
огірками охолоне, поставити в
холодильник. Малосольні огірки швидкого приготування можна їсти вже ввечері.