понеділок, 23 вересня 2019 р.

Спорт. Шаховий меморіал Віктора Рожка у Токмаку


За підтримки фонда депутата Запорізької обласної ради  Олега Суржана «Радій життю» в міському шаховому клубі 21-22 вересня відбувся  обласний шаховий турнір «Меморіал Віктора Рожка».

Уже в 15-ий  раз ми проводимо це змагання і цього року  до нас, аби  вшанувати пам'ять засновника шахів в нашому місті,  приєдналися спортсмени із Запоріжжя і Мелітополя. Всього у шаховому меморіалі взяли участь 45 шахістів віком від 9 до 78 років.
В результаті безкомпромісної боротьби переможцем обласного  шахового  турніру «Меморіал Віктора Рожка» став 13-річний кандидат у майстри з Мелітополя Дмитро Христовой. На другому місці наш земляк кандидат в майстри Віталій Сердюк, на третьому - кандидат в майстри із Запоріжжя Олександр Коротя, який ще й  продемонстрував найкращий результат серед ветеранів 65+.
Кращим в категорії ветеранів 50+ став токмачанин Ігор Лавринович. Серед юнаків до 16 років, і серед першорозрядників кращим став учень Токмацької ДЮСШ Назар Мікша, серед юнаків до 13 років - учень Мелітопольської ДЮСШ Павло Геймур. Серед масових розрядів найбільш успішним виявився виступ 11-річного Іллі Назаренка (Токмацька ДЮСШ).
Завдяки Олегу Суржану, який виділив велику частину призового фонду і Олексію Рожку, який допомагає завжди фінансово у проведенні змагання пам'яті свого батька, були нагороджені 14 переможців.
- Під час змагань молоді шахісти отримали досвід, а старші згадали молодість, та так, що молодим мало місця було, все було чудово! Дякую усім, і до зустрічі на нових змаганнях, - написав тренер з шахів Олексій Дружинець на своїй сторінці у facebook.