четвер, 24 жовтня 2019 р.

Тривожний сигнал. До України завезли отруйну картоплю


 Щоб знизилася ціна на «золоту»  картоплю на столичні ринки завезли імпортні бульби. Ось тільки деякі з них виявилися отруйними – вміст нітратів удвічі перевищує норму. 

Як розпізнати небезпеку, з'ясовували «Сьогодні».
Олександр продає картоплю з Волині. На підтвердження якості товару показує сертифікат з лабораторії.
На оптовому ринку за картоплю просять від 9 до 11 гривень за кіло. Як визначити, що вона безпечна?
«Розрізаємо. Найперше – картоплина мусить бути всередині чиста. Не повинно бути нічого чорного. За зовнішнім виглядом: на картоплі не повинно бути дірок, вона не має бути пошкоджена, поїдена   чи побита дротянкою» – каже продавець.
На питання, звідки ж тоді береться «азотна картопля», продавці відповідають: її завозять з-за кордону.
Цілком ймовірно, що імпортна картопля з високим вмістом нітратів може з`явитися і на токмацьких ринках. Тож радимо  купувати бульбу   у продавців, яким довіряєте. І вимагайте  від них  підтвердження, що картопля  пройшла перевірку в лабораторії.