Щоб знизилася ціна на «золоту» картоплю на столичні ринки завезли імпортні
бульби. Ось тільки деякі з них виявилися отруйними – вміст нітратів удвічі
перевищує норму.
Як розпізнати небезпеку, з'ясовували «Сьогодні».
Олександр продає картоплю з Волині. На підтвердження якості
товару показує сертифікат з лабораторії.
На оптовому ринку за картоплю просять від 9 до 11 гривень за
кіло. Як визначити, що вона безпечна?
«Розрізаємо. Найперше – картоплина мусить бути всередині
чиста. Не повинно бути нічого чорного. За зовнішнім виглядом: на картоплі не повинно бути дірок, вона не має бути пошкоджена, поїдена чи побита дротянкою» – каже продавець.
На питання, звідки ж тоді береться «азотна картопля», продавці відповідають: її завозять з-за
кордону.
Цілком ймовірно,
що імпортна картопля з високим вмістом нітратів може з`явитися і на токмацьких ринках. Тож радимо купувати бульбу у продавців,
яким довіряєте. І
вимагайте від них підтвердження, що картопля пройшла перевірку в лабораторії.