неділя, 10 листопада 2019 р.

Токмацька порадниця. Що категорично не можна робити ввечері



Наші предки щиро вірили, що після заходу Сонця назовні виповзає всіляка нечисть, зустріч з якою не обіцяє нічого хорошого. З темним часом доби у людей були пов’язані всілякі заборони: багато чого  не можна робити ввечері, інакше ви ризикуєте накликати  на себе біду.
Не давайте в борг і самі не беріть в борг.
Після заходу сонця краще не давати гроші в борг і самому не брати в борг, інакше назавжди позбавитеся грошової удачі. Будете в боргах, як у шовках.
Не залишайте ввечері ніж на столі.
Така дія може призвести до хвороб і сварок.
Не можна залишати брудний посуд.
Прикмета свідчить, що господині таким чином проявляють неповагу до домового, за що він потім буде мстити, забираючи спокій і сон.
Заборонено проводити вечірнє прибирання.
На думку предків, якщо будете ввечері  мити підлогу, то змиєте з дому удачу, любов і щастя.
Чоловікам не можна ввечері голитися.
Якщо чоловік поголиться після заходу, він може спровокувати проблеми в інтимному житті.
Не виливайте ввечері воду з купелі, де купали немовля.
Це викличе проблеми зі здоров'ям. Краще воду залишити до ранку і виплеснути її зі сходом сонця.
Не можна виносити ввечері сміття.
Вважається, що викинута річ в цей час може стати основою для навороту та прокляття, а також вплине на матеріальне благополуччя в родині.
Не можна залишати   вікна не завішеними
Штори призначені якраз для того, щоб з приходом ночі закривати ними вікна. Цим ми захищаємо себе від сторонніх очей і місячного світла.  Сторонні люди, заглянувши в незавішеного вікна, можуть банально пограбувати вас, а місячне світло, що падає на сплячу людину, може привести її  до божевілля!
Не можна ввечері прати речі
За давніх  часів вважалося, що залишина  на ніч на мотузці білизна вбирає в себе енергію злих сил, яку потім передає людині. Чим це загрожує неважко здогадатися. Тому прати речі потрібно з ранку і знімати їх з мотузки до настання темряви.