неділя, 17 листопада 2019 р.

Токмацька порадниця. Кого і що не можна фотографувати


Наявність у смартфонах фотокамери надає нам унікальну можливість фотографувати. Щодня ми знімаємо себе і своїх близьких, намагаючись залишити пам'ять про радісні і знаменні події  нашого життя. Ми фотографуємо себе і своїх дітей, рідних і друзів, красу природи, незвичайні місця, загалом, все, що може викликати інтерес, захоплення і подив.
Ось тільки ми абсолютно забуваємо, що не всі речі можна фотографувати. Езотерики попереджають, що порушення цих законів може мати важкі наслідки для нас і наших рідних. Не дарма ж з фотографіями пов'язано стільки прикмет і забобонів. Що ж категорично не можна фотографувати?
Людей, які сплять
Дивлячись на те, як солодко спить ваш малюк, рука так і тягнеться до фотокамери. Залиште цю затію, щоб не нашкодити своєму чаду. Справа в тому, що уві сні людина найбільш вразлива до впливу темних сил: під час сну зникає межа між нашим світом і світом духів. Фотографуючи людину, яка спить, ви прочиняє дверцята в потойбічний світ, в результаті чого в майбутньому у того, хто кого ви фотографували під час сну,  можуть переслідувати різні бачення, невдачі і навіть смерть.
Своє відображення в дзеркалі
Мода на селфі привела до того, що люди все частіше почали  фотографувати власне відображення в дзеркалі. Насправді це ще одна груба помилка, що може загрожувати непередбаченими наслідками. Адже не секрет, що дзеркало з давніх давен вважалося порталом в потойбічний світ. Це означає, що в момент знімка, особливо якщо він проводиться з фотоспалахом, стирається грань між нашим світом і світом мертвих. А розтривоживши світ мертвих, ви ризикуєте отримати у відповідь нічні кошмари, проблеми зі здоров'ям та інші неприємності, що можуть негативно позначитися на вашій долі.
Додайте до цього той факт, що дзеркало має здатність накопичувати негативну енергію. Особливо це стосується старовинних дзеркал, які «пережили» не одну війну, і перед якими могли відбуватися найрізноманітніші злочини. Фотографуючись у відображенні таких дзеркал можна спроектувати накопичений негатив на себе і серйозно постраждати від цього.
Мертвих людей
Мертву людину фотографувати категорично заборонено! Після смерті душа ще деякий час знаходиться поруч з покійним, після чого повинна відправитися у світ мертвих. І, якщо в цей час душа потрапить в об'єктив фотокамери, вона назавжди залишиться в тілі, так і не знайшовши заспокоєння. Саме з цієї причини в будинку покійного завішували всі дзеркала.
Не варто думати, що в результаті ваших необдуманих дій страждатиме  лише покійний, душа  якого  не знайшла спокою. Вам і вашим близьким теж доведеться пережити чимало неприємних хвилин, адже душа буде у вашому  будинку, і всіляко показувати, що вона неспокійна. Деякі люди від присутності в будинку душі мертвої людини просто сходять з розуму!
Місця катастроф 
Не слід фотографувати місця катастроф, навіть якщо в кадрі немає мертвих людей. У місці, де сталася катастрофа, спостерігається скупчення негативу, яке, зафіксувавши в кадрі, ви назавжди понесе з собою. В майбутньому відображене в кадрі зло може ще не раз нагадати про себе всілякими бідами і нещастями для безтурботного фотографа.
Занедбані і зруйновані будинки
Будь-які покинуті, згорілі або старі будинки, звалища або місця з нечистотами також не можна фотографувати і тим більше знімати себе на їх фоні. Дані місця є об'єктами зі скупченням з негативної енергії, а значить, невдачі, що наповнили ваше життя,  можуть бути наслідком фотосесії.
Чорних кішок
Так, кішки очищають енергетику будинку. Вони наші друзі і дуже милі створіння, але вони легко можуть бути одержимими. Фотографувати сплячих чорних кішок і котів небезпечно подвійно, бо, як ми вже пояснили, демони краще взаємодіють зі сплячим тілом під час фотографування. Кішки не захищені, тому легко піддаються впливу потойбічних сил.
Годинники
Забобонні люди знають, що не слід фотографуватися поруч з годинником. Вважається, що в цьому випадку людині, яка відображена на знімку з годинником, жити залишилося зовсім небагато.

Вірити чи не вірити в наведені заборони - особиста справа кожного. "Токмацька порадниця" радить вам фотографувати тільки приємні емоції. Тоді і приводів для небезпечних наслідків буде набагато менше.