Сьогодні, 14 лютого ми відзначаємо День святого Валентина, День закоханих. Ви все ще думаєте, що подарувати коханій людині на це свято? Ми пропонуємо приготувати романтичну вечерю! Хоча... Неважливо, що то буде — сніданок, обід, вечеря чи просто чаювання. Головне — святкове оформлення! І неодмінний символ Дня закоханий – серце.
Канапки «Леді і джентльмен»
Інгредієнти
білий хліб - 6 скибочок,
ікра червона білкова - 1 банка,
ікра чорна білкова – 1 банка
вершкове масло
маслина чорна
Спосіб приготування
За допомогою металевої формочки для печива виріжте з хліба сердечка.
Кожне сердечко намажте розмягченим вершковим маслом . Зверху на три шматочки намажте чорну ікру у вигляді чоловічого фрака. З чорної маслини виріжте три «метелика» і прикрасьте ними канапки з чорною ікрою. На інші три сердечка намажте червону ікру у вигляді жіночої сукні з декольте. Прикрасте «шию» канапки намистом із кульок ікри.
Салат «Любить – не любить»
Інгредієнти
картопля - 3 шт.,
копчена курка - 400 г,
мариновані гриби - 200 г,
перепелині яйця - 8-10 шт.,
солоні огірки - 2 шт.,
горіхи очищені - 100 г,
майонез, зелень.
Спосіб приготування
Картоплю відварити і натерти на крупній тертці. Курку, огірки і шампіньйони дрібно порізати. Волоські горіхи подрібнити.
Салат викладати шарами, змащуючи майонезом: картопля, курка, печериці, волоські горіхи, огірки.
Яйця розділити на половинки, жовток розкришити поверх салату, а білок викласти по краю тарілки. Прикрасити салат «сонечком» з половинки помідора чері і маслини
Салат «Серце»
Інгредієнти:
варене куряче філе –
яблуко – 1 шт.
твердий сир –
Червона ікра – для прикраси
Майонез –
Зелень – за смаком
Спосіб приготування:
Підготувати всі інгредієнти.
Викласти продукти у вигляді серця: перший шар – відварна куряча грудка з майонезом; другий шар – зелене яблуко без шкірки, порізане кубиками або натерте і заправлене майонезом; третій шар – дрібно натертий сир, змащений майонезом; четвертий шар – червона ікра.
За бажанням прикрасити салат зеленню.
Інгредієнти:
варення –
яйця – 2шт.
вершкове масло –
борошно – 300г.
цукор – 1 склянка.
ванільний цукр – 10г.
мелена кориця – 0,5 ч. ложки.
розпушувач для тіста – 1 ч. ложка
щіпка солі.
Спосіб приготування:
Розтале вершкове масло змішати із просіяним борошном, розпушувачем, цукром і сіллю і подрібнити блендером або руками в крихту.
Додай яйця, ванільний цукор, корицю і заміси м'яке тісто. Розділити його на дві нерівні частини, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 20 хвилин.
Потім із більшого шматка тіста розкачати корж, помістити його на застелене пергаментом деко і сформувати бортики.
Викласти на тісто варення (воно не має бути рідким) і акуратно розрівняти його по всій поверхні коржа.
Менший шматок тіста розкачати у тонкий корж. Формочками видавити сердечка, а ножем нарізати смужки. Викласти смужки на пиріг поверх варення і прикрасити сердечками.
Відправити пиріг із варенням у розігріту до 200°С духовку і випікати приблизно 25-30 хвилин до рум'яного кольору.
Желейний пиріг
Інгредієнти:
для тіста:
яйця – 2шт.
вершкове масло –
борошна –
цукрова пудра –
розпушувач –
3 ст. ложки води,
щіпка солі,
для начинки:
сир кисломолочний –
молоко – 100 мл.
вершки –
цукрова пудра –
0,5 лимона,
желатин –
фруктове желе –
вода – 200 мл.
Спосіб приготування:
Відокремити білки від жовтків і збити у круту піну. Жовтки розітерти з цукровою пудрою і вершковим маслом, додавши воду. Змішати просіяне борошно з розпушувачем і ввести в жовткову масу. Потім додати збиті білки і замісити тісто.
Викласти тісто в змащену маслом форму і випікати при температурі 180°С приблизно 20 хвилин. Готовий корж остудити, не дістаючи з форми.
Замочити желатин і розмішати в теплому молоці. З лимона зняти цедру і вичавити сік. Збити вершки. З'єднати сир, цукрову пудру, цедру і сік лимона і збити блендером. Додати у масу молоко з желатином і перемішати.
Потім ввести вершки і знову збити усе разом.
Навколо форми з готовим коржем встановити бортик. Викласти на корж сирний крем і поставити у холодильник на 3 години.
Приготування заливки. У гарячу кип'ячену воду всипати фруктове желе, розмішати до повного розчинення і залити пиріг. Знову поставити желейний пиріг у холодне місце для застигання.
Потім видалити бортики, а желейний пиріг прикрасити фігурками або ягодами на свій розсуд.
Цукерки «Шоколадні трюфелі»
Інгредієнти
чорний шоколад -
вершкове масло - 30-
коньяк - 1-2 ст.л.
какао-порошок
Спосіб приготування
Руками поламайте шоколад на невеликі шматочки. Помістіть їх в невелику миску або каструльку. До шоколаду додайте масло і розтопіть на водяній бані або невеликому вогні.
Додайте до суміші коньяк і доведіть до кипіння, але не кип'ятіть.
Дайте суміші трохи охолонути, потім накрийте її харчовою плівкою і відправте в холодильник на 15-20 хвилин.
Коли шоколад охолоне, зліпіть з нього цукерки у вигляді кульок або сердечок. Тепер обваляйте цукерки в какао і знову відправте в холодильник на 10 хвилин.
Потім знову обваляйте цукерки в какао і все готово!
Гльог – напій закоханих
Інгредієнти
сухе червоне вино - 1 пляшка
мигдаль - 1 склянка
родзинки -півсклянки
горілка - 50 мл
кориця - 1 паличка
цукор - 3 ст. ложки
мелений імбир - 0,5 ч. л
Спосіб приготування
У каструльці змішати вино та горілку, додати корицю й імбир. За бажанням можна додати до напою 3-4 бутони гвоздики, дрібку мускатного горіха, цедру цитрусових тощо.
Подрібнити мигдальні горіхи і разом з помитими родзинками додати в каструльку з вином.Додати цукор, поставити каструльку на вогонь і нагрівати до повного розчинення цукру.Прогрівати суміш протягом 5-7 хвилин, не доводячи до кипіння. Тоді зняти з вогню і дати настоятися в теплому місці протягом 30 хвилин. Процідити гльог через дрібне сито, розлити в склянки і подавати до столу. Трубочки для напою не забудьте оформити сердечком – символом свята закоханих.