понеділок, 14 лютого 2022 р.

Страви до Дня закоханих

 Сьогодні, 14 лютого  ми відзначаємо День святого Валентина, День закоханих. Ви все ще думаєте, що  подарувати коханій людині на це свято? Ми  пропонуємо  приготувати романтичну вечерю! Хоча... Неважливо, що то буде — сніданок, обід, вечеря чи просто чаювання. Головне — святкове оформлення! І неодмінний символ  Дня закоханий – серце.


Канапки «Леді і джентльмен»

Інгредієнти

білий хліб - 6 скибочок,

ікра червона білкова - 1 банка,

ікра чорна білкова – 1 банка

вершкове масло

маслина чорна

Спосіб приготування

За допомогою металевої формочки для печива виріжте з хліба сердечка.

Кожне сердечко намажте розмягченим вершковим маслом . Зверху на три шматочки намажте чорну ікру  у вигляді чоловічого фрака. З чорної маслини виріжте три «метелика» і прикрасьте ними канапки з чорною ікрою. На інші три сердечка намажте червону ікру у вигляді жіночої сукні з декольте. Прикрасте «шию» канапки намистом із кульок ікри.

Салат «Любить – не любить»

Інгредієнти


картопля - 3 шт.,

копчена курка - 400 г,

мариновані гриби - 200 г,

перепелині яйця - 8-10 шт.,

солоні огірки - 2 шт.,

горіхи очищені - 100 г,

майонез, зелень.

Спосіб приготування

Картоплю відварити і натерти на крупній тертці. Курку, огірки і шампіньйони дрібно порізати. Волоські горіхи подрібнити.

Салат викладати шарами, змащуючи майонезом: картопля, курка, печериці, волоські горіхи, огірки.

Яйця розділити на половинки, жовток розкришити поверх салату, а білок викласти по краю тарілки. Прикрасити салат «сонечком» з половинки помідора чері  і маслини


 Салат «Серце»

Інгредієнти:


варене куряче філе – 250 г.

яблуко – 1 шт.

твердий сир – 150 г.

Червона ікра – для прикраси

Майонез – 150 г.

Зелень – за смаком

Спосіб приготування:

Підготувати всі інгредієнти.

Викласти продукти у вигляді серця: перший шар – відварна куряча грудка з майонезом; другий шар – зелене яблуко без шкірки, порізане кубиками або натерте і заправлене майонезом; третій шар – дрібно натертий сир, змащений майонезом; четвертий шар – червона ікра.

За бажанням прикрасити салат зеленню.

 Пиріг з варенням


Інгредієнти:

варення – 200 г.

яйця – 2шт.

вершкове масло – 200 г.

борошно – 300г.

цукор – 1 склянка.

ванільний цукр – 10г.

мелена кориця – 0,5 ч. ложки.

розпушувач для тіста – 1 ч. ложка

щіпка солі.

Спосіб приготування:

Розтале вершкове масло змішати із просіяним борошном, розпушувачем, цукром і сіллю і подрібнити блендером або руками в крихту.

Додай яйця, ванільний цукор, корицю і заміси м'яке тісто. Розділити його на дві нерівні частини, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 20 хвилин.

Потім із більшого шматка тіста розкачати корж, помістити його на застелене пергаментом деко і сформувати бортики.

Викласти на тісто варення (воно не має бути рідким) і акуратно розрівняти його по всій поверхні коржа.

Менший шматок тіста розкачати у тонкий корж. Формочками видавити сердечка, а ножем нарізати смужки. Викласти смужки на пиріг поверх варення і прикрасити сердечками.

Відправити пиріг із варенням у розігріту до 200°С духовку і випікати приблизно 25-30 хвилин до рум'яного кольору.

 

Желейний пиріг

Інгредієнти:

для тіста:

яйця – 2шт.

вершкове масло – 50 г.

борошна – 120 г.

цукрова пудра – 100 г.

 розпушувач – 10 г.

3 ст. ложки води,

щіпка солі,

для начинки:

сир кисломолочний – 400 г.

молоко – 100 мл.

вершки – 100 г.

цукрова пудра – 120 г.

0,5 лимона,

желатин – 10 г.

фруктове желе – 45 г.

вода – 200 мл.

Спосіб приготування:

Відокремити білки від жовтків і збити у круту піну. Жовтки розітерти  з цукровою пудрою і вершковим маслом, додавши воду. Змішати просіяне борошно з розпушувачем і ввести в жовткову масу. Потім додати збиті білки і замісити тісто.

Викласти тісто в змащену маслом форму і випікати при температурі 180°С приблизно 20 хвилин. Готовий корж остудити, не дістаючи з форми.

Замочити желатин і розмішати в теплому молоці. З лимона зняти цедру і вичавити сік. Збити вершки. З'єднати сир, цукрову пудру, цедру і сік лимона і збити блендером. Додати у масу молоко з желатином і перемішати.

Потім ввести вершки і знову збити усе разом.

Навколо форми з готовим коржем встановити бортик. Викласти на корж сирний крем і поставити у холодильник на 3 години.

Приготування заливки. У гарячу кип'ячену воду всипати фруктове желе, розмішати до повного розчинення і залити пиріг. Знову поставити желейний пиріг у холодне місце для застигання.

Потім видалити бортики, а желейний пиріг прикрасити фігурками або ягодами на свій розсуд.


Цукерки «Шоколадні трюфелі»


Інгредієнти

 чорний шоколад -  200 г

 вершкове масло - 30-40 г

 коньяк - 1-2 ст.л.

какао-порошок

Спосіб приготування

Руками поламайте  шоколад на невеликі шматочки. Помістіть їх  в невелику миску або каструльку. До шоколаду додайте  масло і розтопіть на водяній бані або невеликому вогні.

Додайте до суміші коньяк і доведіть до кипіння, але не кип'ятіть.

Дайте суміші трохи охолонути, потім накрийте її харчовою плівкою і відправте в холодильник на 15-20 хвилин.

Коли шоколад охолоне, зліпіть з нього цукерки у вигляді кульок або сердечок. Тепер обваляйте цукерки  в какао і знову відправте в холодильник на 10 хвилин.

Потім знову обваляйте цукерки в какао і все готово!

 

Гльог – напій закоханих

Інгредієнти


сухе червоне вино - 1 пляшка

 мигдаль - 1 склянка

родзинки -півсклянки

горілка - 50 мл

кориця - 1 паличка

цукор - 3 ст. ложки

мелений імбир - 0,5 ч. л

Спосіб приготування

У каструльці змішати вино та горілку, додати корицю й імбир. За бажанням можна додати до напою 3-4 бутони гвоздики, дрібку мускатного горіха, цедру цитрусових тощо.

Подрібнити мигдальні горіхи і разом з помитими родзинками додати в каструльку з вином.Додати цукор, поставити каструльку на вогонь і нагрівати до повного розчинення цукру.Прогрівати суміш протягом 5-7 хвилин, не доводячи до кипіння. Тоді зняти з вогню і дати настоятися в теплому місці протягом 30 хвилин. Процідити гльог через дрібне сито, розлити в склянки і подавати до столу. Трубочки для напою не забудьте оформити сердечком – символом свята закоханих.