вівторок, 14 січня 2020 р.

Не робіть нерви токмачанам. Або чому Токмак повинен поступатися Пологам?


Сьогодні це питання на вустах жителів Токмака і району.
Адже, як стало відомо, при розгляді питання субрегіонального поділу учасники наради, що відбулася учора  в Мінрегіоні,  схиляються до варіанту Запорізької області з п’ятьма районами ( без Токмацького).
Якщо ця модель Запорізької області  буде затверджена   Токмацький район  буде приєднаний до Пологівського.
Я  не зовсім розумію, як місто Токмак з рейтинговим показником 59 місце серед 1321 громади з усієї України, та другим місцем  серед громад Запорізької області, повинен поступитися Пологам, з рейтинговим показником 105 місце...Пологи за 38 показниками відстають від Токмака на 17,26 пунктів..Якийсь сюр, якщо чесно, - висловила свою думку радник Токмацького міського голови Наталія Криворучко.
- Питання не закрите, поки 5 районів не буде зафіксовано в нормативних документах Кабміну.  Ключові мої тези:
1. Зараз приймати рішення по Запорізькій області зарано . Потрібне не формальне рішення, а більш глибокий аналіз, зокрема і в аспекті«депресивності» Токмака . Адже подолання цього статусу обумовлює певний алгоритм дій і з боку Мінрегіону . Надання Токмаку статусу адмін центру - було б ефективним кроком .
2. Допустити можливість невеликого відхилення від методики формування районів з урахуванням низької концентрації розселення в цій частині нашій області .
3. Врахувати 10 тисяч підписів жителів  Токмака, Токмацького та Чернігівського районів, які звернулися до прем’єр-міністра, міністра мінрегіону та голови Запорізької ОДА з проханням  зберегти у Токмаку один з шести адміністративних центрів Запорізької області, - зазначив кандидат на посаду голови Токмацької райдержадміністрації Аскад Ашурбеков.
Прості люди висловлюють більш різкі відгуки. І заявляють, що готові до більш дієвих заходів їхати-йти до Запорізької ОДА, у Києв і робити все,  щоб  в окремих «Слуг народу», представників  центральної та  регіональної влади не було формального підходу до питання існування Токмацького району з центром у Токмаку.
Так що, панове,  не робіть нерви токмачанам. 
Людмила АРМАН