неділя, 12 січня 2020 р.

Токмацька багатопрофільна лікарня – «пацієнтка» йде на поправку. А чи надовго таке покращення?


Народний депутат України Павло Мельник та  міський голова Токмака Ігор Котелевський провели зустріч з трудовим колективом Токмацької багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування.

Директор лікарні Віталій Пасевін на початку зустрічі висловив вдячність і меру, і народному обранцю за сприяння у вирішенні питання фінансування лікарні. Завдяки чому медпрацівники під новий рік отримали заробітну плату, а сама лікарня отримала можливість у новий рік увійти без боргів за комунальні послуги.
  Народний депутат Павло Мельник  відзвітував перед медпрацівниками  про роботу у Верховній Раді України за період з 29 серпня 2019 року.
Детальніше звіт нардепа читайте за цим посиланням.
На зустрічі було обговорено важливі для лікарів та пацієнтів питання: це пріоритети у фінансуванні медицини у 2020 році. Адже, як зазначив Павло Мельник, нинішнього року фокус  парламенту та уряду України буде спрямовано на ті медичні послуги, вкладаючи в які особливі зусилля і кошти, ми отримуємо найбільший результат для здоров’я нації.
Під час  спілкування медпрацівники порушували питання покращення матеріально-технічної бази лікарні. Тому нардеп визначив  пріоритети для роботи у парламенті для залучення міжнародної допомоги, зокрема з Канади, для покращення матеріально – технічної бази лікарні  та отримання медичного обладнання.
Присутніх також цікавило  питання створення у Запорізькій області шостого району – Токмацького з центром у Токмаку.
Тому міський голова Токмака Ігор Котелевський та кандидат на посаду голови Токмацької райдержадміністрації Аскад Ашурбеков, прояснили ситуацію. 

З перших вуст вони розповіли, що небайдужі жителі Токмака, Молочанська і сіл району  збирають  підписи під зверненням до Прем’єр-міністра, Міністра розвитку громад та територій та голови Запорізької облдержадміністрації  з проханням зберегти у Токмаку один з шести адміністративних центрів Запорізької області. І просили колектив лікарні приєднатися до збору підписів, щоб зберегти не тільки район, а й лікарню.
Адже можна припустити, що якщо не буде Токмацького району, то й лікарня може втратити статус опорної … Не дай, Боже!
Людмила АРМАН