середа, 19 лютого 2020 р.

Альо! РЭС! Зніміть, будьте любєзні, пломбу з трансформатора! У селі третій день води немає


Депутат Таврійської сільської ради Тетяна Семенюк вже не знає куди телефонувати, куди звертатися за допомогою у вирішенні проблеми села Чорноземне, жителі якого вже третій день потерпають без води.
-          У нас у селі більша половина людей – пенсіонери, люди похилого віку. Які запаси води у людей, у каструлях були, ми вже вичерпали. На все село у нас 9 корів залишилося і тих напувати нічим, - розповіла жінка.


За її словами, три дні тому у Чорноземному «полетів» трансформатор, що живить насоси свердловини питної води. Щоб його відремонтувати, треба зняти пломби. А їх знімає тільки Район електричних мереж.
- Сергій Куций, директор КП «Новогорівський», що займається водопостачанням сіл Таврійської сільської ради, вже третій день їздить у Токмак, у РЕС, просить зняти пломби, щоб можна було відремонтувати трансформатор та відновити водозабезпечення Чорноземного. А нашому  директору вже третій день у РЕСі голову морочать.  Перед цим тягли, що   2 дні не було води у селі Зелений Гай . Через тяганину з РЕСом  3 дні не було води у Новогорівці. Та що ж це таке! – бідкалася жінка.
Вона також розповіла, що зателефонувати до керівника чи спеціалістів Району електричних мереж, вирішити проблему у телефонному режимі неможливо телефони або «зайняті», або не відповідають.
- Альо! РЕМ! Зніміть, будь ласка , пломбу з  трансформатора! У селі третій день води немає!