субота, 28 березня 2020 р.

«Свіжа» інформація. Про готовність Токмака протистояти загрозі коронавіруса


Сьогодні у Токмаку  забезпечено масками тих, хто в умовах карантину через коронавірус і введення надзвичайної ситуації, змушений виходити на роботу і контактувати з людьми - це працівники поліції, військкомату, депутатського корпусу і виконкому міської ради, територіального центру соціального обслуговування громадян  та  інші.
Під особистим контролем міського голови Токмака триває  підготовка Токмацької багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування до прийому пацієнтів з підозрою на коронавірус і хворих COVID-19.

З метою максимального  захисту  медпрацівників, які будуть контактувати з хворими, закупили захисні костюми, окуляри, маски, деззасоби.
- Практично щодня зустрічаюся з медпрацівниками інфекційного відділення лікарні та  обговорюю ситуацію, що склалася з розповсюдженням корона вірусу по країні та області, та нашу готовність протистояти загрозі. Хочу подякувати медичним працівникам  за самовіддану працю на благо токмачан, - розповів міський голова Ігор Котелевський.


Сьогодні під контролем мера робиться  все можливе, щоб забезпечити палати інфекційного відділення лікарні киснем і створити умови для лікування пацієнтів. У всіх боксах і напівбоксах проведена внутрішня розводка кисню. Заходи щодо забезпечення киснем проводяться і в реанімаційному,  і колишньому відділенні травматології.
На превеликий жаль, доводиться шукати по всій країні необхідні комплектуючі для виконання робіт з організації централізованої подачі кисню.
З міського бюджету виділено понад 1,4 млн грн на підготовку лікарні. Замовили 5 кисневих концентраторів і сучасний апарат штучної вентиляції легенів, які зараз в дефіциті.
У боксах інфекційного відділення триває заміна дверей, замовлені бойлера для підігріву води та інша побутова техніка, матраци, постільна білизна і т.д.
- У ситуації, що склалася в нашій країні і світі з розповсюдженням коронавіруса, головне - не піддаватися паніці. Сьогодні кожен повинен зрозуміти, що шанси не заразитися коронавірусів є у кожного. І для цього кожному з нас треба дотримуватися карантинних заходів, уникати відвідування людних місць, а краще - самоізолюватись і дотримуватися правил особистої гігієни, - написав на своїй сторінці у facebook міський голова Токмака Ігор Котелевський і подякував токмачан за розуміння і підтримку!
Людмила АРМАН
Світлана УМАНСЬКА, фото