вівторок, 17 березня 2020 р.

Токмак на карантині. Мерія забезпечує безпеку населення


Сьогодні, 16 березня, у малому залі засідань міськвиконкому під головуванням міського голови Токмак Ігоря Котелевського відбулось термінове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста. Інформує пресслужба виконкому Токмацької міської ради.
Фото   Світлани Уманської.
Міський голова Ігор Котелевський  повідомив, що з метою виконання заходів з запобігання занесенню і поширенню на території Запорізького регіону респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, необхідно розглянути питання щодо забезпечення безпеки населення.
Керуючий справами виконавчого комітету Токмацької міської ради Віктор Загуменний запропонував вжити відповідні заходи щодо максимального обмеження перебування неповнолітніх осіб в громадських місцях та можливого переведення на дистанційну роботу персоналу, що працює в школах та дошкільних закладах міста.
Секретар Токмацької міської ради Олександр Чуб, повідомив, що під час зазначених заходів, варто рекомендувати власникам установ, розташованих на території міста Токмак, незалежно від підпорядкування та форм власності, вжити заходи щодо припинення діяльності закладів громадського харчування, та закладів торгівлі (окрім закладів, що займаються торгівлею продуктами харчування, засобами першої необхідності, аптек).
Директор  Токмацької багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування Віталій Пасєвін проінформував присутніх про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 та готовність медичного персоналу до боротьби з небезпечною хворобою. Також  він зазначив, що з місцевого бюждету виділені кошти у сумі 400 тис. грн. на придбання індивідуального захисту медприцівників, кисневого конденсату, необхідних медикаментів та апарату штучної вентиляції легень.   
Після жвавого обговорення члени комісії прийняли рішення про посилення у Токмаку карантинних заходів