Наближається 8 Березня – світле та радісне жіноче свято
весни і краси, яке важко уявити без застілля. В цей святковий день кожна жінка
мріє відчути себе справжньою королевою – єдиною, коханою та потрібною.
А
ще жінки бажають за святковим столом
скуштувати щось небанальне і цікаве. Але що? Шановні чоловіки, я пропоную вам
нескладні рецепти, за допомогою яких ви зможете засервірувати святковий стіл і
зробити своїм коханим жінкам сюрприз.
Салат «Букет
нарцисів»
Інгредієнти
картопля - 3-4 шт.,
яйця - 3 шт.,
солоні огірки - 1-2 шт.,
гриби - 200 г,
цибуля - 1 шт.,
зелена цибуля - 2 пучка,
майонез для заправки,
ріпка і редька для квітів.
Спосіб приготування
З 2-х літрової пластикової пляшки виріжте форму висотою
приблизно 10 см .
Поставте форму на середину тарілки.
Викладіть перший шар салату з половини відвареної картоплі
тертої на тертці, посоліть і змастіть майонезом. Наступний шар з тертого
солоного огірка. Потім – шар з половини потертих яєць, посоліть і змастіть
майонезом. Потім – шар грибів, обсмажених з цибулею, змастіть майонезом.
Наступний шар з картоплі, посоліть і змастіть майонезом. Зверху викладіть шар з
решти яєць, посоліть і змастіть майонезом. І останній шар – дрібно порізана зелена
цибуля. Форму акуратно зніміть.
Пір’їни цибулі підріжте так, щоб їх довжина була такою ж, як
висота салату. З одного боку кінчики цибулевих пір’їн «загостріть» і обкладіть ними салат. Обв’яжіть салат довгою пір’їною зеленої цибулі.
Редьку очистіть і наріжте тонким пластинками. Для одного
нарциса потрібно 6 пластинок. З ріпи виріжте серединку для нарциса у вигляді
прямокутника, з одного боку зробивши хвилеподібний край. Скрутіть прямокутник в
трубочку і закріпіть зубочисткою. Зайві краї зубочистки обріжте. На серединку
нарциса накладіть пелюстки і скріпіть зубочистками (зайві краї обріжте).
Таким чином зробіть інші квітки. Кожну квіточку нанизайте на шпажку і
прикрасьте ними салат. Для листочків нарцисів можна використовувати пір’їни
цибулі.
Закуска «Полуничка»
Інгредієнти
картопля відварна в «мундирі» - 6 шт.,
оселедець - 0,5 шт.,
зелень петрушки
кунжут (для присипки),
спеції (духмяний перець, сіль),
оливкова олія
буряк – 1 шт
Спосіб приготування
Відварену в мундирі картоплю
почистіть, натріть на тертці, додайте перець і сіль за смаком. Оселедець почистіть
від кісточок, дрібно поріжте. Подрібніть
цибулю. З картоплі зробіть невеликий коржик, на нього викладіть цибулю і
оселедець. З’єднайте краї, надайте форму полунички.
Буряк відваріть,
потріть на дрібній тертці і видавіть з нього сік. Опустіть в сік
«полунички» на пару хвилин, щоб картопля
зафарбувалася в червоний колір. Присипте кожну полуничку кунжутом, з петрушки зробіть хвостик і викладіть на блюдо. Полийте
оливковою олією.
Салат «З коханою на Гаваях»
Інгредієнти
ананас (свіжий) - 1 шт.,
рис (довгозерний, пропарений) - 3 /4 склянки,
перець чилі - 1 шт.,
перець болгарський (червоний) - 1 шт.,
креветки (варено-морожені) - 150 г,
кукурудза ( консервована) - 50 г,
горішки кеш'ю
зелень петрушки
олія для смаження,
каррі
солодка паприка
сіль за смаком.
Спосіб приготування
Невеликий ананас розрізати вздовж на половинки. Акуратно
витягнути м’якоть.
На олії злегка обсмажити подрібнений болгарський перець і
перець чилі. Додати креветки і обсмажити. Безперервно помішуючи, додати каррі,
паприку і шматочки нарізаного ананаса. Заздалегідь відварений рис змішати з
отриманою сумішшю, додати кукурудзу.
Викласти рис в половинки ананаса, посипати горішками кешью і
прикрасити зеленню петрушки.
М’ясні клубочки у
тісті
Інгредієнти
м'ясний фарш -500
г ,
листкове тісто -500 г ,
жовтки яєць -2-3 шт.,
хліб і молоко для фаршу,
цибуля -1 шт.,
часник -1 зубець,
сіль, чорний мелений перець за смаком.
Спосіб приготування
Хліб замочіть у теплому молоці. Часник пропустіть через
прес. Цибулю подрібніть. Часник, цибулю і хліб додайте у фарш. Поперчіть і
посоліть.
З фаршу сформуйте кульки.
Тісто розкачайте і поріжте на тонкі смужки, завширшки не
більше 0,5 см .
Смужками тіста обмотайте м’ясні кульки, як клубок ниток.
Жовтки збийте виделкою і змастіть ними кульки.
Клубочки викладіть на посипане борошном деко і випікайте
протягом 20-25 хвилин при температурі 180 °С.
Чорнослив,
фарширований сиром
Інгредієнти
чорнослив без кісточок- 25-30 шт.
твердий сир - 250 г
часник: 4-5 зубців
майонез - 3-4
ст. ложки
Спосіб
приготування
Залити чорнослив кип’ятком на 15-20 хвилин, опісля відцідити
і обсушити. Часник почистити і помити. Натерти сир на дрібній тертці, додати пропущений через прес часник
і майонез. Ретельно все перемішати.
Нафарширувати чорнослив,зробивши в ньому невеликі надрізи.
Листя салату помити і висушити. Викласти їх на тарілку, а поверх викласти
фарширований чорнослив.
«Тірамісу» з
куркою
Інгредієнти
куряче філе - 600 г,
яйце - 1 шт.,
морква - 0,5 шт.,
часник - 2-3 зубці,
свіжий чебрець
розмарин за смаком,
борошно - 1-2 ст. ложки,
сіль і чорний мелений перець за смаком,
сир маскарпоне - 200 г,
сир фета - 100 г,
вершки (33 % жирності) - 50 мл,
рис - 2-3 ст. ложки,
салатні листя – жменя
Спосіб
приготування
Куряче філе промийте, обсушіть подрібніть в комбайні.
Додайте подрібнені моркву і часник і трохи чебрецю з розмарином. Посоліть і
поперчіть. Додайте яйце і борошно, перемішайте.
З приготованої маси сформуйте тонкі котлети, обсмажте в
сковороді з додаванням олії, з двох сторін, на середньому вогні, до готовності.
Готові котлети промокніть паперовим рушником. Відваріть рис в підсоленій воді. Остудіть.
Для крему з’єднайте
маскарпоне і фету, збийте міксером до гладкості. Додайте трохи вершків, щоб
крем не був занадто густим.
Зберіть «тірамісу», чергуючи три ряди - курячі котлети, крем ( зі салатним листям), рис. Останній
шар – крем. Посипте рисом.
Печиво «Персики»
Інгредінти
борошно - 3,5 склянки,
яйця - 2 шт.,
цукор - 1,5 склянки (0,5 склянки для посипання),
маргарин - 250 г,
сода гашена оцтом - 0,5 ч. ложки,
подрібнені волоські горіхи - 2-3 ст. ложки,
морква - 1-2 шт.,
буряк - 1 шт.
варення для начинки.
Спосіб приготування
Яйця розітріть з цукром, додайте розм’якшене масло, соду,
погашену оцтом, всипте борошно і замісіть тісто.
Загорніть тісто в целофан і покладіть на 2 години в
холодильник.
Охолоджене тісто розділіть на 20 частин. Скачайте з кожного
шматочка кульку, поклавши на долоню. Обережно розріжте кульку на дві половинки.
Викладіть половинки печива на вистелене пекарським папером деко, випікайте в
нагрітій духовці при температурі 170-180 °С, поки краї половинок не стануть
коричневими. З випечених і трохи остиглих половинок обережно гострим ножем
виберіть серединки так, щоб в лунки помістилася начинка. Приготуйте начинку –
варення і горіхи подрібніть в блендері. Спечені половинки наповніть начинкою, міцно з’єднайте обидві частини.
Приготуйте барвники. Натріть на дрібній тертці моркву і
окремо буряк, вичавіть сік в окремі чашечки. Один бік персиків умочіть в
морквяний сік, другий – в буряковий. Потім
«персики» обваляйте в цукровому піску, викладіть на блюдо. Дайте їм
просочитися. Краще залиште на ніч.
Китайські мудреці називали
персик плодом вічного життя і вважали, що тому, хто спробував цей фрукт,
дарується безсмертя, вічна молодість і пізнання істини.
Зі святом 8 березня, вас, любі жінки!
Їжте персики і будьте завжди молоді!