субота, 28 березня 2020 р.

Суботній Токмак: так кого ж сьогодні «на базарі ганяли»


Із почутого. «Сьогодні утром поліція на базарі ганяла тих, хто продавали сімєна, картошку. Так  у людей скільки возмущєній було!  Скільки крику!».
Із офіційних джерел.
В умовах карантину через коронавірус,   Кабінет міністрів України дозволив діяльність сільськогосподарським підприємствам, ветеринарним клінікам і зоомагазинам.

Заборона на діяльність під час карантину не поширюється на:
оптову торгівлю харчовими продуктами;
продаж насіння та садибного матеріалу;
продаж пестицидів, добрив, агрохімікатів;
продаж кормів для тварин;
діяльність медичної та ветеринарної практики;
продаж ветеринарних препаратів.
У зв’язку з тим, що робота міського ринку Токмака на період карантину призупинена, то й магазини і торгові точки, що  розташовані  на території ринку з дозволеними групами товарів (ветеринарні препарати, добрива, насіння, саджанці, а також продукти харчування) також не працюють.
Що було сьогодні. Не дивлячись на карантин і введення надзвичайної ситуації через коронавірус, сьогодні зранку деякі громадяни влаштували ринок за готелем «Весна» і почали торгувати посадковим матеріалом з лотків. А це  заборонено.
Тому поліцейські вимушені були проводити роз’яснювальну роботу з людьми,  просили їх не порушувати карантинні заходи та правила торгівлі у період  надзвичайної ситуації , що була введена у нашій країні через коронавірус.
Людмила АРМАН