неділю, 22 березня 2020 р.

Коронавірус в Україні: кількість хворих COVID-19 зросла до 63


Кількість хворих коронавірусом COVID-19 в Україні збільшилася на 16 осіб і наразі становить 63 людини, повідомив OBOZREVATEL з посиланням на виступ в.о. гендиректора Центру громадського здоров'я Ігора Кузіна  в ефірі телеканалу «Україна 24» в неділю ввечері, 22 березня.
- Станом на цей час у нас є 645 підозр і 63 підтверджених випадки, – сказав Кузін. - З них не менше 1/3 це люди, які мають певні умови перебування вдома, в умовах самоізоляції, вони можуть отримувати медичну допомогу на дому, – додав він.
При цьому Кузін зазначив, що 22 людини перебувають у важкому стані.
А тим часом, літак Збройних сил України прямує з Китаю, завантажений масками дезінфекторами і лабораторними тестами на коронавірус. Він повинен приземлитися в Києві в неділю, 22 березня.
Повідомляється, що це тільки перша партія. Наступна через кілька днів так само полетить з Китаю бортом ЗСУ. Так, за словами президента України Володимира Зеленського, в Україну привезуть:
10 млн високоточних лабораторних тестів на коронавірус
10 апаратів штучної вентиляції легенів;
1 млн масок, які надійдуть в аптеки;
100 тис. масок підвищеного захисту для лікарів і працівників поліції;
400 тис. експрес-тестів;
10 тис. літрів дезінфекційної рідини.
Всього у світі наразі захворіли коронавірусом більше 316 тис осіб, померло від пандемії більше 13 тис людей і близько 96 тис вилікувалися.