понеділок, 20 квітня 2020 р.

На пасху, мабуть, «забухали»? Сім областей не відзвітували про тестування на коронавірус за 19 квітня


Сім областей не передали статистичну інформацію про проведення лабораторних тестувань на коронавірус за 19 квітня. Про це сьогодні, 20 квітня сказав під час брифінгу в понеділок міністр охорони здоров'я Максим Степанов і назвав таку ситуацію неприпустимою.

Він звернув увагу, що в неділю було зроблено тільки 1988 лабораторних тестів, хоча в попередні дні їх кількість була мінімум удвічі більшою.
Така низька кількість тестів пов'язана з тим, що, по-перше, кількість людей, які звернулися з відповідною симптоматикою і яким необхідно було проводити ПЛР, скоротилася. З іншого боку за минулу добу сім областей не подали жодної інформації про тестування українців на коронавірус. Це Вінницька, Луганська, Чернівецька, Чернігівська, Сумська, Херсонська та Хмельницька області. Це неприпустимі речі, я вже дав доручення головному санітарному лікарю Віктору Ляшку, який з'ясовує причину цієї ситуації", - сказав Степанов.
Нагадаємо, що через малу кількість лабораторних тестів і відсутність частини статистики за неділю в Україні виявили лише 261 новий випадок коронавірусу.