четвер, 2 квітня 2020 р.

Чому сьогодні не запрацював міський ринок. І як продавці базар на розсадник бактерій перетворили ( фото і відео)


Сьогодні, 2 квітня  у Токмаку, на торгівельних майданчиках біля міського ринку  відновилася торгівля продуктами харчування. Мешканці приватного сектора і жителі сіл полегшено зітхнули, бо у них з`явилася можливість продавати молоко, яйця, птицю, ранню городину.



У магазині "Дачник", куди впускали по одному, люди мали змогу придбати якісне насіння, засоби захисту рослин тощо.
А от сам ринок зустрів покупців зачиненими воротами. 

Не працював і м`ясний павільйон, і це при тому що  міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м.Токмак учора прийняла рішеня про відновлення роботи ринку в умовах карантина через коронавірус.
Як  пояснив директор міського ринку Олександр Шпагін, сьогодні на ринку тривали підготовчі процеси. Було проведено зустріч адміністрації з підприємцями, яких  зобов’язали під час торгівді  дотримуватися  Постанови головного санітарного лікаря України та виконувати  профілактичні та протиепідемічні заходи.
- Завтра міський ринок відновить свою роботу. М`ясний павільйон відкриється о 6.00, а продуктові кіоски – о 8.00, - зазначив Олександр Шпагін.
Це буде завтра. А сьогодні журналісти газети «Таврія» побачили як на торгівельному майданчику біля готелю «Весна» і біля міського ринку  ведеться  торгівля продуктами харчування.
Захисту продуктів харчовою плівкою, як це повинно бути в умовах карантину через корона вірус,  ми не побачили ні в кого.
Продукти харчування харчовою плівкою не накриті, продавці без захисних масок, дехто й без рукавичок

А тут, де торгують молоком,  змішалися докупи люди без масок і собаки
Дистанції не менше метра  продавців від покупців не витримувалися. Біля одного лише візка зі свіжо-мороженою рибою ми нарахували 7 чоловіків і жінок, усі без масок, проте  за віком із групи ризику заразитися коронавірусом.
Серед продавців користувалися рукавичками одиниці, маски були на більшості покупців, а не продавців. У декого маски висіли на шиї, мабуть, на випадок «шухера».
Не знаю як кому, а мені було якось моторошно і бридко перебувати у такому своєрідному розсаднику бактерій.
Людмила АРМАН