середа, 15 квітня 2020 р.

Ідіотизації депутатів районної ради: ця «зараза» у Токмацькому районі стає страшніше за коронавірус, я так думаю…


Замість вступу.  Одразу хочу звернути увагу  читачів,  що  у  даній статті термін Ідіотизація (корінь цього слова ідіот автор публікації використовує у значенні: ідіот (від грецької Ἰδιώτης) - недосвідчена людина,   або як кажуть у нас в народі дурень).    Ідіотизація використовується у значенні як одурманення – використання депутатів  у своїх корисних цілях, як один із способів боротьби  за владу. А точніше за крісло заступника голови  Токмацької  районної  ради.
-Та що з тими дураками розмовляти!
- Нас знову зробили ідіотами!
Ці обурення депутатів Токмацької районної ради не раз доводилося мені чути, так би мовити  у кулуарах.
А потім про це почали говорити і обурюватися відкрито.
- Ми не ідіоти! Ми депутати районної ради, - відрізав  голові районної ради Василю Мафтуляку депутат Гурам Джіоєв на сесії, що відбулася 25 лютого.
А згадалася мені ця фраза сьогодні. І не випадково.
На сьогодні, 15 квітня заплановане проведення позачергової сесії Токмацької районної ради. На сайті райради був оприлюднений порядок денний із 4 питань, основне з яких бюджетне: депутати планують виділити кошти на підтримку Токмацької багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування та Центру первинної медико-санітарної допомоги Молочанська, де 11 квітня було лабораторно підтверджено перше на Токмаччині захворювання на коронавірус.
Але буквально вчора на тому ж сайті райради було опубліковане розпорядження голови районної ради Василя Мафтуляка «Про зміни та доповнення порядку денного           шістдесят четвертої позачергової сесії   районної ради сьомого скликання», яким  порядок денний сесії доповнено питанням  про умови оплати праці заступника голови Токмацької районної ради Валерії Матвієнко на 2020 рік.
- Шо? Шо? Не може бути!
Може, ось дивіться скопійоване із сайту розпорядження.


- Нас , що за ідіотів ( некомпетентних осіб) тримають?!
- Не знаю?  Я знаю тільки одне.
Ще у минулому році, 19 грудня 2019-го на черговій ( бюджетній) і скандальній сесії районної ради проєкт рішення про умови оплати праці заступниці голови Токмацької районної ради Валерії Матвієнко на 2020 рік не пройшов: «за» проголосувало лише 12 депутатів із 26 обраних по партійних списках. Тоді ж окремі депутати райради пропонували вивести посаду заступника районної ради із апарату райради.
Про це ми писали тут

А вже  28 грудня 2019 року на позачерговій сесії депутати  достроково припинили повноваження заступника голови Токмацької районної ради Валерії Матвієнко (  результати таємного голосування за –15,  проти – 4).
Тоді на засіданні комісій на той час депутат районної ради Сергій Катречко, який ініціював проведення позачергової сесії, говорив, що  Валерія Матвієнко, як заступник голови Токмацької районної ради   не виконує свої посадові обов’язки. Головним порушенням у роботі заступниці Сергій Катречко вважає  безпринципну позицію в об`єднанні громад. За активного її втручання  модель Таврійської ОТГ у складі 7 сільських рад і міста Молочанська була роздроблена, що, як зазначив Сергій Катречко, призведе до негативних наслідків для населення усього Токмацького району.
- І основне, що я написав: «Ігнорування  інтересів району перед особистими громадськими інтересами. Останнім часом Валерія Валеріївна своїм громадським навантаженням «з`їла» сама себе, вона повністю віддалася своїй партії, своїй Асоціації, а проблемами району майже не переймалася, - резюмував тоді свій виступ Сергій Катречко.

Жаль, що його слова виявилися пророчими. Адже  Таврійська і Коханівські сільські ради, яких у рідному районі зробили «голодранцями» і з якими не хотіли об’єднуватися окремі  громади Токмаччини,  у січні 2020 року приєдналися до Роздольської ОТГ Михайлівського району.
Але зараз не про це. А про достроково припинення  повноважень заступника голови Токмацької районної ради Валерії Матвієнко.
 Як це було, тут за цим посиланням

28 грудня 2019 року депутати Токмацької районної ради, як того вимагає Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» шляхом таємного голосування достроково припинили повноваження заступника голови районної ради Валерії Матвієнко. І згідно статті 56 пункту 4 «Зазначені повноваження заступника (першого заступника) голови ради припиняються з дня прийняття відповідною радою рішення, яким береться до відома зазначений факт» дострокового припинення повноважень.
А тепер виникає питання:
- Чому пані Матвієнко 28 грудня  не була звільнена? Чи звільнена, Василю Петровичу? Чому в її трудовій книжці не був зроблений відповідний запис про дострокове припинення повноважень? І хто у цій справі «пошив» у дурні депутатів та  підставив голову районної ради Василя Мафтуляка?
Цікаво, хто знову намагається  з депутатів районної ради зробити ідіотів, підсовуючи їм проєкти рішення, на кшталт про умови оплати праці заступника голови Токмацької районної ради Валерії Матвієнко, повноваження якої були достроково припинені 28 грудня 2019 року?
До речі, 25 лютого на сесії районної ради досить емоційно і бурхливо  обговорювалося  питання про визнання недійсним рішення сесії Токмацької районної ради від 28 грудня 2019 року про дострокове припинення повноважень і звільнення з посади заступника голови районної ради Валерії Матвієнко. Депутати за відміну свого раніше прийнятого рішення не проголосували.

- Ми не ідіоти! Ми депутати районної ради! - сказав тоді депутат районної ради Гурам Джіоєв.
Як це було за цим посиланням

Не знаю чому, пригадалося «кіно» з діамантовою рукою та костяною ногою ( режисер Л.Гайдай) і фраза:
- Шеф всё пропало! Всё пропало!
Якщо перенести цю фразу на  наш район, то назву лише останні резонансні події:  Молочанську районну лікарню закрили, своєчасно діагностувати коронавірус у жительки Молочанська не змогли, район «розірвали», депутати пересварилися, двох депутатів Сергія Катречка і Петра Долю позбавили депутатських повноважень, деякі самі їх склали.
  Я була обрана депутатом районної ради 5 скликання, як журналістка з 1991 року висвітлюю діяльність районних рад різних скликань. І повірте такої каденції, як ця, я не бачила.  Підкилимні ігри і домовленості . Нахабство  і безцеремонність стали  нормою на депутатських комісіях і сесіях. Депутат ображає свого колегу, крутить пальцем біля скроні ( мовляв, дивись який ідіот) - і це нормально? Зауваження голови районної ради Василя Мафтуляка  на засіданнях комісій і пленарних засіданнях зневажливо ігноруються.
 Депутатів, як мені здається,  намагаються  перетворити  на  рабів чужих думок, чужого бажання знову повернутися до влади. 
Людмила АРМАН