четвер, 16 квітня 2020 р.

Подивись. Як в лікарнях проводять швидкі тести на коронавірус


15 квітня, представники громадської організації «Міський центр допомоги» спільно з департаментом охорони здоров'я Запорізької міської ради передали партію швидких тестів в Центр первинної медико-санітарної допомоги № 10. Звідти отримана партія буде розподілена по всіх  запорізьких ЦПМСП, повідомляє Репортер.ua.
Як повідомили в Запорізькій міськраді, за допомогою тестів можна проводити імуноферментний аналіз і виявляти імуноглобуліни в крові хворого або пацієнта, який перехворів на коронавірус.
 - Такі тести - основний вид діагностики, з їх допомогою ми зможемо правильно визначати тактику лікування, вирішувати потрібна людині госпіталізація або ізоляція тощо. Тести розроблені в першу чергу для тих, хто переніс захворювання або переносить в активній стадії, - розповіла директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №10» Тетяна Глотова.

Після забору крові пацієнта тест покаже результат вже через 10-15 хвилин. 


Фото Репортер.ua
Якщо тест позитивний - пацієнт повинен додатково пройти ПЛР-аналіз. Сьогодні для запорізьких лікарень передали 1 тис. тестів.
В тему. Цито тести вже отримали і в Токмаку.  Центр первинної медико -  санітарної допомоги   і багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування.