четвер, 16 квітня 2020 р.

Зверніть увагу. Чому треба обробляти УСІ продукти після магазину. Розказує інфекціоніст.


На будь-яких продуктах, принесених з магазину, може бути вірус . Фасовані овочі, яйця і навіть печиво в обгортці вимагають додаткової обробки. Як обробляти продукти після магазину, розповіли fakty.com.ua.
Фото ілюстраційне  з вільного доступу інтернету.

Великий пакет, у який були поміщені продукти під час транспортування, варто залишати біля дверей. Після розбирання, його варто викинути чи випрати.
Сирі продукти, які будуть термічно оброблені (м’ясо, риба), дістати з пакета та перекласти у чисту тару.
Овочі та фрукти помити за допомогою губки, можна використовувати харчову соду. Продукти з водонепроникною упаковкою помити водою, можна використовувати засоби для миття посуду.
Продукти, які неможливо помити, перекласти у чисті контейнери та за можливості відкласти на кілька днів.
На будь-якій поверхні може перебувати вірус. Він поширюється повітряно-крапельним шляхом і залишається активним до трьох діб, каже інфекціоніст, консультант з управління змінами Вадим Арістов.
– На будь-яких продуктах, принесених з магазину, може бути вірус, тому можна розглядати таку стратегію захисту. По-перше, продукти тривалого зберігання можна просто відкласти на чотири доби в шафу і не торкатися їх. По-друге, можна зняти зовнішню упаковку. По-третє, помити продукти з милом або миючою рідиною для посуду, – пояснює Вадим Арістов.
За його словами, можна протирати продукти антисептиком, кращий з них – етиловий спирт. Після інших все одно доведеться обробляти все з милом, щоб не отруїтися.