На будь-яких продуктах, принесених з магазину, може бути
вірус . Фасовані овочі, яйця і
навіть печиво в обгортці вимагають додаткової обробки. Як обробляти
продукти після магазину, розповіли fakty.com.ua.
Фото ілюстраційне з вільного доступу інтернету. |
Великий пакет, у який були поміщені продукти під час
транспортування, варто залишати біля дверей. Після розбирання, його варто
викинути чи випрати.
Сирі продукти, які будуть термічно оброблені (м’ясо, риба),
дістати з пакета та перекласти у чисту тару.
Овочі та фрукти помити за допомогою губки, можна
використовувати харчову соду. Продукти з водонепроникною упаковкою помити
водою, можна використовувати засоби для миття посуду.
Продукти, які неможливо помити, перекласти у чисті
контейнери та за можливості відкласти на кілька днів.
На будь-якій поверхні може перебувати вірус. Він поширюється
повітряно-крапельним шляхом і залишається активним до трьох діб, каже
інфекціоніст, консультант з управління змінами Вадим Арістов.
– На будь-яких продуктах, принесених з магазину, може бути
вірус, тому можна розглядати таку стратегію захисту. По-перше, продукти
тривалого зберігання можна просто відкласти на чотири доби в шафу і не
торкатися їх. По-друге, можна зняти зовнішню упаковку. По-третє, помити
продукти з милом або миючою рідиною для посуду, – пояснює Вадим Арістов.
За його словами, можна протирати продукти антисептиком,
кращий з них – етиловий спирт. Після інших все одно доведеться обробляти все з
милом, щоб не отруїтися.