Гарячі бутерброди на
сковороді - це оригінальні страви, ідеальний
варіант смачно нагодувати сім’ю в ранкові години: сніданок виходить швидким і
ситним. Вони також підійдуть і для
легкого перекусу в робочий день, і як чудова закуска до святкового столу. До речі, для приготування гарячих
бутербродів рекомендуємо використовувати тости або батон. Хліб чорних сортів
віддає кислинкою і робить страву менш смачною.
Гарячі бутерброди на швидку руку
Інгредієнти:
батон – 8 скибочок;
олія;
петрушка – 15 гр;
копчена ковбаса – 150 гр;
сіль;
яйце – 3 шт.;
перець;
сир – 75 гр.
Спосіб приготування:
Вирізати центр у
кожній скибочці батона. Перемішати вінчиком яйця.
На тертці з великими отворами подрібнити сир, потім ковбасу. Порізати петрушку. Підготовлені
компоненти з’єднати з яєчною масою. Посипати перцем і сіллю. Розмішати.
Розігріти сковороду.
Влити олію. Викласти батон. У центр покласти начинку. Піджарити. Перевернути і готувати поки
начинка повністю не пропечеться. У процесі приготування рекомендується сковороду накривати кришкою.
Гарячі бутерброди з картоплею
Інгредієнти:
картопля – 250 гр;
яйце – 1 шт.;
батон – 4 скибочки;
твердий сир – 130
г ;
масло;
зелень.
Спосіб приготування:
Натерти картоплю на
тертці. Віджати максимально сік. Вбити яйце і підсолити. Гарно перемішати. Отриману масу викласти на батон і відправити
в гарячу сковороду з олією. Щоб заготовки не підгоріли, включити конфорку на
мінімум.
Закрити кришкою. Смажити до готовності картопляної стружки. Натерти на тертці сир і посипати
на бутерброди. Знову закрити
кришкою. Коли сир розплавиться, посипати порізаною зеленню.
Гарячі бутерброди зі шпротами
Інгредієнти:
вершкове масло – 40 гр;
сметана – 20 мл;
сир – 60 гр;
батон – 4 шматочка;
шпроти – 8 шт.;
жовток – 1 шт.
Спосіб приготування:
Злити олію з риби. Натерти сир. Жовток змішати зі сметаною.
З’єднати сметанную
масу з сиром. Намазати розм’якшеним вершковим
маслом батон, потім промазати сирною масою.
Викласти рибу. Зверху
посипати сирною начинкою, що залишилася.
Викласти бутерброди на сковорідку. Готувати
поки сирна начинка повністю не розплавиться.
Бутерброди «Міні-піца»
Інгредієнти:
солоний сир – 200 г ;
спеції;
шинка – 200 г ;
сіль;
рослинна олія;
томатна паста –
30 мл;
яйце – 1 шт.;
майонез – 30 мл;
батон.
Спосіб приготування:
Натерти сир, потім - шинку. З’єднати натерті продукти. Влити яйце. Посипати спеціями і
сіллю. Розмішати. На цьому етапі при бажанні можна додати нашатковану зелень.
Майонез змішати з
томатною пастою і промазати шматочки батона. Зверху рівномірно розподілити
начинку. Відправити на сковорідку, яку заздалегідь треба прогріти.
Закрити кришкою. Хвилин через 5 перевірити начинку. Якщо сир розплавився, значить переключити
вогонь на максимум і смажити до рум’яності батона. Готову закуску смачно
присипати подрібненою зеленню..
Бутерброд з грибами під сиром
Інгредієнти:
плавлений сирок — 1
шт.;
оливкова олія;
майонез – 50 мл;
скибочки батона – 5 шт.;
вершкове масло – 100 гр;
зелень;
часник – 3 зубки;
гриби – 150 гр.
Спосіб приготування:
Гриби порізати,
відварити до готовності. Сир натерти на тертці. З’єднати
підготовлені компоненти. Посипати спеціями за смаком. Додати для соковитості майонез і добре перемішати.
Промазати скибочки
батона вершковим маслом.
Розподілити на кожну
заготовку підготовлену начинку.
Розігріти сковороду.
Влити олію. Викласти бутерброди.
Закрити кришкою і потримати пару хвилин на середньому режимі конфорки.
Нашаткувати зелень.
Присипати готову страву.