субота, 4 квітня 2020 р.

Смачна субота. Гарячі бутерброди на сковороді


Гарячі бутерброди на сковороді - це  оригінальні страви, ідеальний варіант смачно нагодувати сім’ю в ранкові години: сніданок виходить швидким і ситним.  Вони також підійдуть і для легкого перекусу в робочий день,  і як чудова закуска до святкового столу. До речі, для приготування гарячих бутербродів рекомендуємо використовувати тости або батон. Хліб чорних сортів віддає кислинкою і робить страву менш смачною.

Гарячі бутерброди на швидку руку
Інгредієнти:

батон – 8 скибочок;
олія;
петрушка – 15 гр;
копчена ковбаса – 150 гр;
сіль;
яйце – 3 шт.;
перець;
сир – 75 гр.
Спосіб приготування:
  Вирізати центр у кожній скибочці батона. Перемішати вінчиком яйця.
  На  тертці з великими отворами подрібнити сир, потім ковбасу. Порізати петрушку. Підготовлені компоненти з’єднати з яєчною масою. Посипати перцем і сіллю. Розмішати.
  Розігріти сковороду. Влити олію. Викласти батон. У центр покласти начинку. Піджарити. Перевернути і готувати поки начинка повністю не пропечеться. У процесі приготування рекомендується сковороду накривати кришкою.

Гарячі бутерброди з картоплею
Інгредієнти:
картопля – 250 гр;
яйце – 1 шт.;
батон – 4 скибочки;
твердий сир – 130 г;
масло;
зелень.
Спосіб приготування:
  Натерти картоплю на тертці. Віджати максимально сік. Вбити яйце і підсолити. Гарно перемішати.  Отриману масу викласти на батон і відправити в гарячу сковороду з олією. Щоб заготовки не підгоріли, включити конфорку на мінімум.
  Закрити кришкою. Смажити  до  готовності картопляної  стружки.  Натерти на тертці сир  і посипати  на бутерброди. Знову закрити кришкою. Коли сир  розплавиться, посипати порізаною зеленню.

Гарячі бутерброди зі шпротами
Інгредієнти:

вершкове масло – 40 гр;
сметана – 20 мл;
сир – 60 гр;
батон – 4 шматочка;
шпроти – 8 шт.;
жовток – 1 шт.
Спосіб приготування:
  Злити олію з риби. Натерти сир. Жовток змішати зі сметаною.
  З’єднати сметанную масу з сиром. Намазати розм’якшеним вершковим маслом батон, потім промазати сирною масою.  Викласти рибу. Зверху посипати сирною начинкою, що залишилася.
  Викласти бутерброди на сковорідку. Готувати поки сирна начинка  повністю не розплавиться.

Бутерброди «Міні-піца»
Інгредієнти:
солоний сир – 200 г;
спеції;
шинка – 200 г;
сіль;
рослинна олія;
томатна паста – 30 мл;
яйце – 1 шт.;
майонез – 30 мл;
батон.
Спосіб приготування:
Натерти сир,   потім - шинку. З’єднати натерті продукти. Влити яйце. Посипати спеціями і сіллю. Розмішати. На цьому етапі при бажанні можна додати нашатковану зелень.
  Майонез змішати з томатною пастою і промазати шматочки батона. Зверху рівномірно розподілити начинку.  Відправити на сковорідку, яку заздалегідь треба прогріти.   Закрити кришкою. Хвилин через 5 перевірити начинку. Якщо сир розплавився, значить переключити вогонь на максимум і смажити до рум’яності батона. Готову закуску смачно присипати подрібненою зеленню..

Бутерброд з грибами під сиром
Інгредієнти:

плавлений сирок  — 1 шт.;
оливкова олія;
майонез – 50 мл;
скибочки батона – 5 шт.;
вершкове масло – 100 гр;
зелень;
часник – 3 зубки;
гриби – 150 гр.
Спосіб приготування:
Гриби порізати, відварити до готовності.    Сир натерти на тертці.  З’єднати підготовлені компоненти. Посипати  спеціями за смаком. Додати для соковитості майонез і добре перемішати.
  Промазати скибочки батона вершковим маслом.
  Розподілити на кожну заготовку підготовлену начинку.
  Розігріти сковороду. Влити олію. Викласти бутерброди. Закрити кришкою і потримати пару хвилин на середньому режимі конфорки.
  Нашаткувати зелень. Присипати готову страву.