Гречка – не тільки неймовірно зручна, а й дуже смачна і
корисна крупа. З неї можна готувати перші і другі страви, поживні та корисні
гарніри, різноманітну випічку, прекрасні десерти, в яких вона стає живильною,
але некалорійною основою.
Сьогодні ми пропонуємо вам
прості у приготуванні та смачні
страви з гречки, вживання яких допоможе вашому організму підвищити імунітет і протистояти коронавірусу.
Овочевий плов з гречкою
Інгредієнти
гречка - 1
склянка
помідори - 2 шт
морква – 1 шт
петрушка і кріп
листя шпинату - 100
г
болгарський перець,
сіль, мелений перець,
корінь селери
Спосіб приготування
Гречку
перебрати, промити. Моркву очистити, натерти на крупній тертці. Селеру почистити, відрізати два слайси, нарізати
їх соломкою. Помідори і перець нарізати кубиками. У сотейник з розігрітим маслом розкласти моркву, селеру і перець, пасерувати на невеликому вогні 3 - 5
хв. Додати гречку, пасерувати все разом ще 5 - 7 хв. Додати сіль, перець,
помідори. Долити воду. Тушкувати до пів готовності гречки. Додати шпинат.
Тушкувати все разом до повної готовності крупи. Зелень вимити, подрібнити,
додати в плов до подачі, змішати.
Інгредієнти
гречана крупа - 1/2 склянки
гриби - 500 г
цибуля - 2
шт
крохмаль - 2
ст. л.
сметана - 1
склянка
олія
борошно для панірування,
сіль, перець,
зелень за смаком.
Спосіб приготування
Гречку
відварити до готовності в підсоленій воді. Гриби промити, обсмажити на олії з подрібненою цибулею.
Остудити. Подрібнити в
блендері або м'ясорубці, додати гречку і крохмаль. Перемішати масу до
однорідності. У глибоке деко вилити сметану. Сформувати тефтелі, обваляти їх у
борошні, викласти на деко. Помістити в духовку і запікати при температурі 200 градусів 25-30 хвилин.
Крем-брюле з гречки
Інгредієнти
гречана крупа - 1
ст. л.
молоко - 200
мл
жовтки - 6 шт
вершки - 300 мл
цукор - 100 г
лимон – 1 шт
Спосіб приготування
Гречку
обсмажити на сухій сковороді до золотисто-коричневого кольору. Молоко закип'ятити
і додати вершки. Через деякий час всипати 3 ст. л. гречки і варити на
повільному вогні. Трохи остиглу кашу розім'яти блендером. Жовтки збити з
цукром, з'єднати з гречаним мусом. Духовку розігріти до 120 градусів і випікати
суміш в спеціальній посудині протягом 20-30 хв. до утворення золотистої
скоринки. Готовий десерт охолодити і подавати холодним.