середу, 8 квітня 2020 р.

Смачний карантин. Корисні і смачні страви з гречки


Гречка – не тільки неймовірно зручна, а й дуже смачна і корисна крупа. З неї можна готувати перші і другі страви, поживні та корисні гарніри, різноманітну випічку, прекрасні десерти, в яких вона стає живильною, але некалорійною основою.
Сьогодні ми пропонуємо вам  прості у приготуванні  та смачні страви з гречки, вживання яких допоможе вашому організму  підвищити імунітет  і протистояти коронавірусу.

Овочевий плов з гречкою
Інгредієнти

гречка - 1 склянка
помідори -  2 шт
морква – 1 шт
 петрушка і кріп
листя шпинату -  100 г
болгарський перець,
сіль, мелений перець,
корінь селери
Спосіб приготування
Гречку перебрати, промити. Моркву очистити, натерти на крупній тертці. Селеру почистити, відрізати два слайси, нарізати їх соломкою. Помідори і  перець нарізати кубиками. У сотейник з розігрітим маслом розкласти моркву, селеру  і перець, пасерувати на невеликому вогні 3 - 5 хв. Додати гречку, пасерувати все разом ще 5 - 7 хв. Додати сіль, перець, помідори. Долити воду. Тушкувати до пів готовності гречки. Додати шпинат. Тушкувати все разом до повної готовності крупи. Зелень вимити, подрібнити, додати в плов до подачі, змішати.

 Гречані тефтелі
Інгредієнти
гречана крупа -  1/2 склянки
гриби - 500 г
цибуля - 2 шт
крохмаль - 2 ст. л.
сметана - 1 склянка
 олія
борошно для панірування,
сіль, перець,
зелень за смаком.
Спосіб приготування
Гречку відварити до готовності в підсоленій воді. Гриби промити,  обсмажити на олії з подрібненою цибулею. Остудити. Подрібнити в блендері або м'ясорубці, додати гречку і крохмаль. Перемішати масу до однорідності. У глибоке деко вилити сметану. Сформувати тефтелі, обваляти їх у борошні, викласти на деко. Помістити в духовку і запікати при температурі 200 градусів  25-30 хвилин.

Крем-брюле з гречки
Інгредієнти

гречана крупа - 1 ст. л.
молоко - 200 мл
жовтки -  6 шт
вершки -  300 мл
цукор - 100 г
лимон – 1 шт
Спосіб приготування
Гречку обсмажити на сухій сковороді до золотисто-коричневого кольору. Молоко закип'ятити і додати вершки. Через деякий час всипати 3 ст. л. гречки і варити на повільному вогні. Трохи остиглу кашу розім'яти блендером. Жовтки збити з цукром, з'єднати з гречаним мусом. Духовку розігріти до 120 градусів і випікати суміш в спеціальній посудині протягом 20-30 хв. до утворення золотистої скоринки. Готовий десерт охолодити і подавати холодним.