неділя, 31 травня 2020 р.

Токмачани провели в останню путь Василя Ахрамєєва. Фото і відео


Сьогодні, 31 травня  наше місто провело в останню путь Почесного громадянина Токмака,  Почесного  працівника міністерства важкого машинобудування СРСР, Заслуженого машинобудівника України, колишнього генерального  директора ВО « Південдизельмаш», кавалера ордена Леніна, двох  орденів Трудового Червоного Прапора Василя Никифоровича Ахрамєєва.
Його серце  перестало битися 29 травня на 93 році життя, повідомляє «Суботній Токмак. Токмак.ua».
До міського Будинку культури, де проходила церемонія прощання, попрощатися з мудрим керівником, доброю і чуйною людиною, іменем  якої ще за життя назвали мікрорайон «Ахрамєєвка»,  прийшли його рідні, знайомі, колеги, чисельні жителі і гості нашого міста.

Данину шани людині-легенді нашого міста віддали народний депутат України Павло Мельник, міський голова Токмака Ігор Котелевський, секретар Токмацької міської ради Олександр Чуб і депутати міської ради, голова Токмацької райдержадміністрації Олена Шевченко.

Настоятель Свято-Нікольського чоловічого монастиря отець Пахомій відслужив панахиду по новопреставленому Василю.
З міського Будинку культури гроб з тілом покійного до катафалка пронесли по «живому»  коридору під скорботні оплески. 

Фоном линула пісня «ту заводскую проходную, что в люди вывела меня…». І це було символічно, адже    скільки Василь Никифорович  зробив для розвитку  дизелебудівного заводу імені Кірова, для рідного міста більше ніхто ні до нього, ні після нього не зробив і мабуть, вже й не зробить  
Людмила АРМАН,
Фото авторки