четвер, 21 травня 2020 р.

Не протримався і року. Губернатора Запорізької області, який був третім з кінця, звільнили


Запорізька область посідає третє місце з кінця в рейтингу ефективності голів облдержадміністрації. Це стало однією з причин звільнення її очільника Віталія Туринка.


-Також є інформація від правоохоронних органів, що відкриті кримінальні провадження на заступників голови ОДА. Ми не можемо говорити про конкретні факти, тільки відкриті провадження, але все це вкупі дає нам імпульс, що потрібно змінити лідера, - сказав віце- прем'єр Михайло Федоров на засіданні Кабміну.
При цьому було озвучено, що Туринка,  був призначений керівником області 5 вересня 2019 року,  звільнять за згодою сторін.
Водночас Кабмін погодив призначення на посаду голови Запорізької ОДА Віталія Боговіна.
Він  народився в смт Більмак (до 2016 року - Куйбишеве) Запорізької області, закінчив Дніпропетровський аграрний університет. З 2008 року займався приватним бізнесом.

Під час співбесіди Віталій Боговін  зазначив, що основні проблеми галузі - дороги, екологія, питна вода та ін.
-На жаль, промисловість сьогодні не дає тих надходжень до бюджету, які навіть в 19-му році були. Треба піднімати цей рівень, величезний потенціал Запорізької області. В області є морський торговельний порт, величезна курортна інфраструктура (три морських курорту, острів Хортиця) - туристична галузь також має розвиватися. Агросектор більш-менш на належному рівні ... Є чим займатися, - розповів на засіданні уряду Боговін.
За даними Центральної виборчої комісії, Віталій Боговін в 2019 році балотувався до Верховної Ради  в 78-му окрузі від партії «Слуга народу», але програв народному депутату Олександру Пономарьову.
Боговін очолить Запорізьку ОДА після відповідного указу Президента.