вівторок, 9 червня 2020 р.

Медичні не підходять: у ВООЗ змінили рекомендації щодо носіння захисних масок


Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оновила свої вказівки і тепер рекомендує всім  носити тканинні маски для обличчя в громадських місцях, щоб допомогти зменшити поширення коронавірусу. Про це пише Дивись.info з посиланням на Reuters
ВООЗ підкреслила, що маски для обличчя є лише одним із ряду інструментів, здатних знизити ризик передачі вірусу. В організації повідомили, що мають нові результати досліджень, які вказують на те, що тканинна, немедична маска може стати бар’єром для потенційно інфекційних крапель.
Фото ілюстративне з інтернету
Раніше ВООЗ заявляла, що не має достатньо доказів щодо ефективності використання масок для здорових людей, а рекомендувала носити медичні маски людям, які хворі, і тим, хто їх доглядає.
Якщо раніше маски рекомендували носити переважно в приміщеннях з ускладненою вентиляцією, то тепер маски рекомендують носити там, «де вірус широко поширюється, але при цьому затруднене дистанціювання», що може стосуватись і масових скупчень людей на відкритому просторі.
 Також одним з оновлень ВООЗ стала вимога носити маски для всіх лікарів і співробітників медустанов незалежно від того, взаємодіють вони з зараженими коронавірусом. Наголошується, що у якісних масок повинно бути три шари різних матеріалів.