субота, 13 червня 2020 р.

Щоб не сталося біди. Токмацькі рятувальники проводять рейди на водних об’єктах


Проблема загибелі людей на водоймах особливої актуальності набуває зазвичай у купальний сезон, хоча насправді водні об’єкти здатні забирати життя тих, хто не дотримується відповідних правил, практично цілорічно.
Тому з метою попередити загибель людей на водних об’єктах, рятувальники Токмацького міськрайонного сектора ГУ ДСНС України у Запорізькій області  провели профілактичні рейди на водоймах. Найпроблемніше на такі теми спілкуватися із підлітками, які відпочивають поблизу водойм самостійно, вважаючи себе достатньо дорослими і для стрибків з берега у воду, і для різноманітних ігор у воді. 
Деякі ігнорують попередження рятувальників, оскільки вважають, що їх відпочинок має бути веселим і цікавим, а дотримання відповідних правил певною мірою обмежує їх поведінку і не приносить повного задоволення від відпочинку. 
Рятувальники переконливо рекомендують людям бути надзвичайно обережними поблизу водних об’єктів тому провели відповідну масово-роз’яснювальну роботу серед відпочивальників. Людям пояснили правила безпечного поводження поблизу води, роздали застережливі листівки.