середа, 15 липня 2020 р.

Бути Токмаку у підпорядкуванні Полог. Питання втрати статусу Токмацького району закрито безповоротно. Крапка!


Сьогодні, 15 липня, у Києві активісти з Енергодара Запорізької області провели акцію  під стінами Верховної Ради України. 
Їхня головна вимога - створити центр майбутнього району в Енергодарі, а не у Василівці; не допустити приєднання 55-тисячного Енергодара до 13- тисячної Василівці при розгляді питання про реформування адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня (районів).
- Все це добре, але щодо втрати статусу Токмацького райну питання закрито безповоротно? – цікавилися мешканці Токмака у коментарях до цієї інформації.
Причин декілька, - написав Дмитро Єршов.- По-перше жоден район не захотів об'єднуватися з Токмаком. Сьогодні Чернігівка пішла в Бердянський район. Михайлівка категорично була проти, провела сесії, зібрала підписи. В якій конфігурації ( без Чернігівського і Михайлівського районів) існував би Токмацький район? 
Далі - депресивний статус Токмака. 

Він не дозволяє бути центром району. Крапка. 
Пологи – мають економічні показники набагато краще. Поліція в Пологах, госпітальний округ в Пологах був визначений. Ну і пасивність місцевої влади, вичікувальна позиція. Все в комплексі позбавило змоги Токмаку бути центром району.
А народний депутат Павло Мельник зробив все, що міг. Відстоював позицію, дивився онлайн сьогодні засідання комітету, він виступав. Але не може бути депресивний район центром району, в цьому сходяться всі чиновники і експерти. Крапка! – резюмував Дмитро Єршов.
А ось як на прохання журналістів Токмацької міськрайонної газети «Таврія» прокоментував ситуацію народний депутат України Павло Мельник:
- Якщо брати 10-бальну шкалу, то  максимум 1 бал з 10 був на користь Токмака. Географія. А всі інші  фактори зіграли проти.  Жодної ОТГ не було створено, тільки розривали район.
Михайлівка виступила категорично проти об'єднання з Токмацьким районом. Оріхів, Гуляйполе та інші території за центр в Пологах. Чернігівка - за Бердянськ. Жодна територія не написала, що хоче у Токмак Так, є тільки патріотизм. Але неможливо в обхід всіх факторів створити Токмацький автономний район, - пояснив народний депутат Павло Мельник.
Людмила АРМАН