середа, 22 липня 2020 р.

Рік з дня парламентських виборів . Підсумки роботи народного депутата України Павла Мельника.


Вже минув  рівно рік з дня парламентських виборів. Цей рік можна назвати роком викликів, адже коронавірус вніс корективи у роботу Верховної Ради України. Тим не менше народному депутату України Павлу Мельнику, який був обраний рік тому по виборчому округу №81, куди входить Токмак і район,  є про що звітувати перед виборцями.
Отже , час підсумків з перших вуст нардепа.
Відвідано 97 % засідань Верховної Ради України. (110 засідань). Перебуваючи на лікарняному, на жаль, пропустив 6 засідань.
Спрямовано 370 депутатських звернень в інтересах виборців до органів державної влади, адже кожне депутатське звернення – це вирішення проблеми окремого виборця, сім’ї чи колективу, які звернулися до мене.
Розглянуто більше 650 звернень громадян.
За наказами виборців вирішено такі важливі питання мешканців округу:
Розпочато і вже незабаром завершується будівництво дороги Н-30 (Василівка – Токмак – Бердянськ).
Подано до органів державної влади перелік доріг, що ремонтуватимуться у наступному році, акцент зроблено на дороги територіального значення, що не ремонтувалися десятиліттями.
Питання забезпечення інсуліном хворих на цукровий та нецукровий діабет.
Питання офіційного оформлення пунктів базування для тримання маломірних суден та інших плавзасобів, що здійснюють непромисловий вилов риби у невеликих обсягах та вихід в море з метою прогулянки, шляхом внесення змін до відповідних підзаконних нормативно-правових актів.
Питання прийняття термінових заходів реагування стосовно ситуації з отруєнням вод річки Великий Утлюг у Якимівському районі.
Придбання медичного обладнання для районних лікарень округу ( серед них апарати ШВЛ, пересувний рентген, лабораторія дослідження крові та ніш.).
Мною спрямовано 50 депутатських запитів (+10 на реєстрації) до органів державної влади, серед них 20 до Кабінету міністрів України.
Наведу деякі теми депутатських запитів:
Депутатський запит щодо відновлення фінансування заходів за бюджетною програмою "Питна вода України" .
Спрямовано запити щодо ремонту та збереження дороги національного значення Н-30 Василівка-Токмак-Бердянськ
Депутатський запит щодо недопущення скорочення фінансування спорту у Запорізькій області у 2020 році.
Зареєстровано 16 законопроектів.
Серед цих законопроектів є такі, які, на моє переконання, дуже важливі для українців, зокрема мешканців Запорізької області та нашого округу:
проект Закону України про обов’язок для суб’єктів господарювання встановлювати автоматизовані прилади контролю на стаціонарних джерелах викидів, а також оприлюднювати інформацію про викиди шкідливих речовин в атмосферне повітря, адже наша область є в лідерах серед областей із найбруднішим повітрям;
проект Закону про основні засади молодіжної політики, який покликаний удосконалити процес формування та реалізації молодіжної політики шляхом включення до українського законодавства більшості положень Європейської хартії про участь молоді у суспільному житті на місцевому та регіональному рівні, кодифікації законодавства у сфері молодіжної політики, запровадження нових форм, методів та інструментів молодіжної роботи з урахуванням кращих закордонних та національних практик;
законопроект про покращення соціально-економічного становища студентів в Україні, який передбачає введення положення про те, що стипендію повинні отримувати не менше ніж 70% студентів, що навчаються за рахунок державного бюджету Україну (на практиці сьогодні лише 40% отримують стипендію), а також цей проект Закону України передбачає «прив’язати» розмір стипендії до встановленого Урядом України прожиткового мінімуму, що суттєво підвищить соціальне-економічне становище студентів в Україні.
Головні напрямки роботи:
Робота над фінансуванням регіональної програми «Питна вода Запорізької області» , яка спрямована на покращення якості питної води у Запорізькій області.
Вирішено питання виділення коштів
Державного бюджету України у формі асигнувань на соціально – економічний розвиток регіону , зокрема закупівля медичного обладнання для лікарень округу.
Сприяння ратифікації Рамкової угоди між Урядом України та Урядом Королівства Данія щодо загальних умов та процедур, організаційних заходів та фінансових умов реалізації програми Danida Business Finance в Україні, що дозволило розпочати процедури по залученню інвестицій для будівництва споруд водопостачання до курортного селища Кирилівка, а також інші проекти, спрямовані на вдосконалення та модернізацію існуючої системи водопостачання та водовідведення у Запорізькому краю.
Постійно працюю у Комітеті Верховної Ради України з питань інтеграції України з Європейським Союзом. 
Здійснено закордонні візити:
Взято участь у першому установчому засіданні Групи друзів європейської України в Європейському Парламенті в м. Брюссель, на якому отримано запевнення від ЄС щодо активної підтримки впровадження масштабних перетворень в Україні.
Не можна оминути увагою участь Парламентської асамблеї ЄС- СХІДНІ СУСІДИ(ПА ЄВРОНЕСТ) у 8-ій пленарній сесії Асамблеї у м. Тбілісі, на якій мене було обрано співголовою Комітету з питань енергетичної безпеки Парламентської Асамблеї ЄВРОНЕСТ (Committee on Energy Security of EURONEST Parliamentary Assembly).
Основною метою участі у 8-ій пленарній сесії ПА ЄВРОНЕСТ, що є парламентською установою Східного партнерства між ЄС та його Східноєвропейськими партнерами (Азербайджан, Вірменія, Грузія, Молдова та Україна), була підтримка міжнародної позиції України🇺🇦 на цьому майданчику міжнародної дипломатії та прийняття відповідних резолюцій.
Цей рік виявився надзвичайно насиченим та важливим для України. У наступному році нас чекає ще більше роботи над покращенням рівня життя українців, - резюмував свій звіт народний депутат Павло Мельник.