вівторок, 11 серпня 2020 р.

Підвищення самозарадності ромської громади міста Токмака

У приміщенні читального залу центральної бібліотеки міста відбулася діалогова зустріч з Молодіжною радою Токмака на протидію стереотипам, дискримінації та упередженого ставлення, у рамках проєкту  «Підвищення самозарадності ромської громади міста Токмака в умовах COVID-19» 

Також серед присутніх були співробітники Токмацького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, депутатка Токмацької міської ради Тетяна Коржик.
Організатором зустрічі є ГО «Платформа Суспільної Взаємодії»,  яку представляє радниця міського голови Наталія Криворучко, за підтримки міжнародного фонду «Відроження».




- Під час візиту до Польщі нам розповідали про життя діаспори ромів, їхні лінії, кодекси. Після того я перегнялула свої погляди, – розповіла присутнім Наталія Криворучко.
Працівниці соціальної служби розповіли про життя ромів в місті Токмак. На сьогодні у місті Токмак перебуває 28 сімей ромської національності. Ромські спільноти – одні з тих, які мають найвразливіший стан у громадах. Це обумовлено низкою причин, традиціями та звичаями. Також піднімалося питання створення кімнати соціальної адаптації ромів.
Усі учасники мали змогу переглянути короткометражний фільм «Пам’ятати», що  знятий за підтримки  Міжнародного фонду «Відродження».
Фільм розкриває тему Голокосту ромів за часів нацистської окупації, в роки Другої світової війни.
Михайло Арман,
фото автора